19:38 27.04.2018

У Конгресі США обвинувачують Росію у втручанні в політичний порядок багатьох країн

2 хв читати
У Конгресі США обвинувачують Росію у втручанні в політичний порядок багатьох країн

Втручання Росії в президентські вибори в США не було новою практикою для Кремля, який веде інформаційні атаки по відношенню до багатьох країн, йдеться в розсекреченій доповіді комітету з розвідки Палати представників Конгресу США.

"Втручання Росії у 2016 році в президентські вибори в США не було чимось новим для Кремля. Кремль прагне посіяти хаос та розбрат і просувати свій порядок у певних країнах, особливо в Європі й колишніх радянських республіках, таких як країни Балтії і Україна", - йдеться в документі.

Для цього Росія, відзначається в доповіді, "ефективно поєднує багаторічний досвід пропаганди з великими медіаресурсами і корпусом добре освічених і досвідчених техніків, розвідників і сил спецслужб".

За час розслідування "комітет опитав 73 свідки, провів дев'ять слухань і брифінгів, розглянув приблизно 307 900 документів і викликав до суду 20 осіб для надання свідчень".

"Це дозволило комітету знайти відповіді, важливі для визначення і усунення інституційних недоліків, щоб допомогти Сполученим Штатам у попередженні неминучих ворожих дій у майбутньому", - наголошується в документі.

У доповіді підкреслюється, що "принаймні, протягом останнього десятиліття Росія агресивно вела інформаційну війну проти Заходу".

"Кремль використовує відкритість, свободу вираження поглядів та повагу правових норм, які встановлені в західних демократіях. (Кремль - ІФ) цілеспрямовано надає багатогранний вплив на своїх супротивників", - йдеться в доповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА