18:58 19.03.2018

Клімкін: РФ почала нетрадиційну, але реальну війну проти демократичних інститутів і цивілізованого світу

2 хв читати
Клімкін: РФ почала нетрадиційну, але реальну війну проти демократичних інститутів і цивілізованого світу

У понеділок, 19 березня, глава МЗС України Павло Клімкін, перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, узяв участь у політологічному заході Центру європейської політики "Будуючи безпечну і міцну Україну: прогрес та виклики".

Як повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, спікерами заходу були також колишній генеральний секретар НАТО, голова "Расмуссен Глобал" Андерс Фог Расмуссен і голова Комітету із закордонних справ Європарламенту Девід Макалістер (David Mcalister).

Виступаючи з промовою, П.Клікін зазначив, що Україна продовжує євроінтеграційні трансформації та комплексне реформування країни на тлі гібридної агресії РФ. На його переконання, нещодавні події в Великобританії є тривожним дзвінком для цивілізованого світу - Росія не має наміру зупинятися і вже здійснює грубі хімічні атаки в Європі, тому треба подвоїти зусилля для розбудови безпечного середовища в країнах ЄС і сусідства.

"Ми часто чуємо, що (президент РФ Володимир - ІФ) Путін перейшов ту чи іншу "червону лінію". Для Росії більше немає "червоних ліній". Забудьте про це. Росія почала нетрадиційну, але вже цілком реальну війну проти демократичних інститутів і цивілізованого світу. Ми маємо надати скоординовану відповідь на ці загрози", - наголосив П.Клімкін.

Він зазначив, що в четверту річницю незаконної окупації Криму українська сторона розраховує на посилення санкцій тиску ЄС на Росію через невиконання Мінських домовленостей і грубі порушення прав людини на окупованому півострові і на сході України. У зв'язку з цим Україна також закликає не визнавати незаконні вибори президента РФ, які відбулися на території Криму.

У МЗС України зазначили, що захід у Центрі європейської політики в Брюсселі відбувся у день розгляду українського питання на засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА