13:24 05.12.2017

Дерев'янко: Справою про фінансування Саакашвілі з боку Курченка займається підозрюваний у корупції прокурор

2 хв читати
Дерев'янко: Справою про фінансування Саакашвілі з боку Курченка займається підозрюваний у корупції прокурор

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко стверджує, що звинувачення лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі в причетності до кримінальної справи щодо наближеного до екс-президента Віктора Януковича бізнесмена Сергія Курченка безпідставне, а веде його військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні.

"Цю справу веде прокурор Кулик, якого обвинувачують у незаконному збагаченні і якого Луценко призначив у кримінальній справі, пов'язаній із конфіскацією коштів Януковича. Статтю, за якою обвинувачується Саакашвілі, прив'язують до кримінальної справи Януковича та Курченка, і Порошенко з Луценком нічого кращого не придумали, ніж прив'язати це обвинувачення до пана Саакашвілі... Вони тримали на озброєнні цю статтю, і доблесний прокурор Кулик, зовсім не корупціонер ... цією справою і займається", - сказав Ю.Дерев’янко в ефірі NewsOne у вівторок.

Депутат стверджує, що слідчі дії в цій справі проводилися з порушеннями.

"Коли політичні сили або політики чітко говорять про корупцію та інші кримінальні речі, ми бачимо таку реакцію", - сказав він.

Коментуючи майбутню заяву генерального прокурора Юрія Луценка і нібито інформацію про розкриті СБУ і Генпрокуратурою джерела фінансування "майдану", який організовував М.Саакашвілі, Ю.Дерев’янко сказав: "Вони хочуть сказати, що В.Янукович фінансує "міхомайдан", що Янукович фінансує всіх українців, які стоять тут, біля мене... В цій кримінальній справі йдеться про те, що нібито якісь люди, і Янукович та Курченко, і інші, дають гроші, щоб люди ходили на мирні акції. Уявляєте, який це маразм. І саме це Луценко хоче заявляти".

Відповідаючи на запитання про подальші дії людей, які прийшли висловити свій протест проти затримання М.Саакашвілі, а також уточнюючи, з чийого боку виникали провокації, депутат розповів: "Ці події провокують правоохоронці, а також люди, яких правоохоронці сюди запросили... Також хтось із правоохоронців застосував сльозогінний або нервовопаралітичний газ, і виникла сутичка, яку ми ледве зупинили".

"Люди вимагають тільки того, щоб правоохоронці діяли лише за законом, ніхто не збирається ні бити правоохоронців, ні вступати з ними в сутички, ми тут стоїмо, щоб був закон і щоб усі слідчі дії здійснювалися виключно за законом, а не в бандитський спосіб", - підсумував він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі мікроавтобус, у якому перебуває затриманий М.Саакашвілі, спробував трохи проїхати вул. Трьохсвятительською в бік Європейської площі. В цей час прихильники політика почали бити по кузову автобуса й розбили в ньому скло задніх лівих дверей. Після цього на дах мікроавтобуса залізла дівчина з числа активістів.

Мікроавтобус залишається заблокованим біля будівлі "Українського дому". Рух вул. Трьохсвятительською перекрито, на ній перебувають кілька сотень правоохоронців і прихильників М.Саакашвілі, а також велика кількість журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА