10:15 16.12.2016

Порошенко сподівається на доопрацювання та якнайшвидше ухвалення законопроекту про Вищу раду правосуддя

1 хв читати
Порошенко сподівається на доопрацювання та якнайшвидше ухвалення законопроекту про Вищу раду правосуддя

Президент України Петро Порошенко називає пріоритетними напрямами судової реформи ухвалення в цілому доопрацьованого законопроекту "Про Вищу пораду правосуддя" та законопроекту "Про Конституційний Суд України".

"Глава держави висловив сподівання, що законопроект "Про Вищу раду правосуддя" буде доопрацьовано з урахуванням зауважень і ухвалено наступного тижня. Ще одним пріоритетом президент назвав розроблений Радою з питань судової реформи та підтриманий Венеціанською комісією законопроект "Про Конституційний Суд України", який встановлює конкурсні процедури відбору суддів Конституційного Суду, запроваджує новацію - інститут конституційної скарги. Не менш важливим, на думку Петра Порошенка, є доопрацювання та прийняття нового процесуального законодавства", - повідомляє прес-служба глави держави за підсумками складання присяги суддями в його присутності.

Ці судді були призначені на посаду в перехідний період судової реформи. За даними Ради суддів України, на цьому етапі через звільнення значної кількості попередніх суддів має місце недоукомплектація судів різних інстанцій.

П.Порошенко акцентував, що нові судді першими розпочинають свою роботу в умовах зміненого Основного закону України. Наступними складатимуть присягу судді нового Верховного Суду, конкурс до якого зараз триває. Впродовж найближчих трьох місяців кандидати, які подали свої документи для участі в конкурсі, пройдуть декілька етапів відбору. Президент закликав комісію бути чесною, неупередженою та відкритою, а громадськість - пильно стежити за ходом конкурсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА