18:42 24.11.2016

Тарута спрямував до НАБУ нове звернення щодо Гонтаревої

2 хв читати
Тарута спрямував до НАБУ нове звернення щодо Гонтаревої

Народний депутат Сергій Тарута спрямував депутатське звернення до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), в якому йдеться про можливе надання главою Національного банку України Валерією Гонтаревою недостовірних даних про доходи в декларації за 2015 рік.

Депутат вважає, що В.Гонтарева була зобов'язана задекларувати гроші від продажу пакета акцій "АйСіЮ Холдинг", що відбувся в 2014 році. На його думку, глава НБУ в розділі 12 своєї декларації подала наперед недостовірні дані щодо наявних у неї грошових активів, приховавши інформацію про гроші, які недоотримала від третіх осіб.

"Мова йде про гроші, а точніше - фінансові зобов'язання "АйСіЮ Холдинг Лімітед" перед пані Гонтаревою, які не знайшли відображення в оприлюдненій нею декларації за 2015 рік", - написав С. Тарута в депутатському зверненні до глави НАБУ Артему Ситнику, датованому 22 листопада .

У 2014 році В.Гонтарева продала належні їй акції "АйСіЮ Холдинг" самій же компанії з умовою розстрочки платежу на 5 років - п'ятьма траншами в кінці кожного календарного року. С.Тарута вважає, що тим самим вона потрапила у фінансову залежність від компанії, стала її кредитором, а це, відповідно до закону про протидію корупції, потрібно було вказати в електронній декларації за 2015 рік.

За його словами, В.Гонтарева була зобов'язана задекларувати суму 3 наступних траншів, які отримає від "АйСіЮ Холдинг". На думку С.Тарути, відсутність цих даних в декларації - свідоме приховування В.Гонтаревою інформації про джерела свого збагачення.

Наприкінці минулого тижня С.Тарута обговорив з детективами НАБУ факти, викладені в його "брошурі Тарути".

С.Тарута - ініціатор кампанії щодо відставки глави НБУ Валерія Гонтаревої. У брошурі авторства С.Тарути "Гонтарєва. Загроза економічній безпеці України" йдеться про негативний вплив дій В.Гонтаревої на посаді глави НБУ на економічну ситуацію в країні, а також про її можливу причетність до корупційних схем.

Депутат ініціював подачу в НАБУ заяви про вчинення В.Гонтаревою кримінального злочину, яку підписали 35 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА