12:17 05.11.2016

Україну не закликатимуть в односторонньому порядку виконувати свої зобов'язання щодо Мінських угод

2 хв читати

Україну не закликатимуть виконувати свої політичні зобов'язання, передбачені в Мінських угодах, до того, як Росія виконає свої зобов'язання в сфері безпеки, заявила посол США в Україні Марі Йованович.

"Мінські угоди дають кращий шанс для відновлення миру в Україні, а також визначають чіткий шлях до миру і відновлення територіальної цілісності України і суверенітету на територіях Донбасу, непідконтрольних зараз Україні. Україну не будуть закликати в односторонньому порядку виконувати свої політичні зобов'язання до того, як Росія виконає свої зобов'язання в сфері безпеки. Місцеві вибори можуть бути проведені тільки за наявності необхідних умов безпеки, за українським законодавством, а також відповідно до стандартів ОБСЄ", -. сказала М.Йованович в інтерв'ю виданню ZN.UA, оприлюдненому в суботу.

Вона зазначила, що віце-президент США Джо Байден робив наголос на зусиллях США, спрямованих на те, щоб забезпечити виконання Росією своїх зобов'язань за мінським угодами.

За словами посла, Дж.Байден також закликав всі політичні партії України об'єднатися в просуванні реформ, які мають "вирішальне значення для зміцнення України і відновлення її суверенітету".

М.Йованович також зазначила, що США підтримують повноваження Національного банку України і його главу Валерію Гонтареву.

"Ми підтримуємо повноваження Національного банку України контролювати дотримання всіма учасниками банківського сектора України регулятивних норм, включаючи і проведення належної капіталізації. Ми вітаємо зусилля глави НБУ пані Гонтаревої, спрямовані на очищення банківського сектора. Прозорий і успішний банківський сектор є запорукою економічного відновлення України. Українські банки багато значать для фінансування інновацій та інвестування, що сприятиме економічному зростанню і успіху приватного сектора", - підкреслила посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА