13:35 17.10.2016

Тарута хоче, щоб ВР цього тижня зайнялася питанням звільнення глави НБУ

2 хв читати
Тарута хоче, щоб ВР цього тижня зайнялася питанням звільнення глави НБУ

Народний депутат Сергій Тарута (позафракційний) пропонує включити до порядку денного сесії Верховної Ради цього пленарного тижня питання звільнення глави Національного банку України Валерії Гонтаревої.

"Я пропоную, щоб ми поставили до порядку денного цього тижня проекти постанов, які сьогодні будуть зареєстровані. Одна постанова - це клопотання перед президентом про звільнення Гонтаревої, друга - про те, щоб створити тимчасову слідчу комісію, і якщо їй (В.Гонтаревій - ІФ) нічого приховувати, нехай вона прийде і працює з нами", - сказав С.Тарута на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він стверджує, що глава НБУ не приходить на засідання комітетів й ігнорує народних депутатів.

Як повідомлялося, НБУ 13 жовтня звернувся до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальні справи стосовно народного депутата, бізнесмена С.Тарути через поширення провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу глави НБУ В.Гонтаревої. На веб-сайті центробанку зазначено, що, зокрема, йдеться про поширення особисто С.Тарутою брошури під назвою "Загроза економічній безпеці України" перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, яка відбувалася з 6 по 10 жовтня.

У Нацбанку зазначили, що "брошура, яка розповсюджувалась особисто Сергієм Тарутою, представляє собою збірку неправдивої, провокаційної, викривленої інформації та голослівних звинувачень". На думку НБУ, така акція є частиною провокаційної кампанії проти глави НБУ В.Гонтаревої.

У свою чергу С.Тарута 14 жовтня відреагував на такі дії НБУ. Так, він назвав безпідставними претензії, висунені стосовно нього Нацбанком, і заявив про намір ініціювати створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності глави НБУ В.Гонтаревої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА