13:00 15.08.2016

Саботаж е-декларування в Україні - це частина корупційної контрреволюції, переконаний Лещенко

2 хв читати
Саботаж е-декларування в Україні - це частина корупційної контрреволюції, переконаний Лещенко

Саботаж введення системи електронного декларування доходів в Україні є однією зі складових корупційної контрреволюції, яка відбувається останніми місяцями, вважає народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Корупційна контрреволюція відбувається останніми місяцями", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

Парламентар висловив переконання, що саботаж е-декларування є важливою, але не єдиною складовою так званої контрреволюції революціонерів.

На думку народного депутата, одним з елементів контрреволюції є спроба, зокрема, блокування можливості Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) мати систему прослуховування і в цілому "зробити НАБУ непотрібним органом".

"Друге - це призначення президентського кума генеральним прокурором, який і став інструментом цієї політики разом із людьми з оточення президента", - додав С.Лещенко.

Крім того, він нагадав, що уряд України намагався сфальсифікувати номінаційну комісію зі створення Нацагентства протидії корупції, а також про перипетії з призначенням членів НАПК та спроби відкласти на рік введення електронного декларування.

"Сьогодні електронне декларування не працює через відсутність сертифіката з боку органу, який історично та формально перебуває в підпорядкуванні найвищого керівництва держави, а за логікою розвитку подій - у підпорядкуванні президента, тому що цей орган є частиною СБУ, відокремлений деякий час тому, щоб він працював як окремий орган виконавчої влади, але цей орган все одно президентський", - пояснив С.Лещенко.

"Усі ці події - не випадковий збіг обставин. Це системне явище, яке має місце в Україні. Це називається реванш корупціонерів", - висловив переконання він.

Водночас С.Лещенко зазначив, що до нинішньої ситуації призвела відсутність політичної волі, зокрема президента України Петра Порошенка.

"Я не розумію логіки, як президент збирається пояснювати міжнародному співтовариству свою участь у цьому процесі. Якщо була б політична воля з його боку, система електронного декларування працювала б сьогодні з усіма сертифікатами, і вже були б перші декларації в системі", - сказав депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА