15:30 24.07.2015

КПУ і дві партії-сателіти втратили статус і права політичної партії в Україні – Турчинов

2 хв читати
КПУ і дві партії-сателіти втратили статус і права політичної партії в Україні – Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що з 24 липня 2015 року в Україні Комуністична партія України, а також дві інші комуністичні партії більше не мають статусу політичної партії.

"З сьогоднішнього дня Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії. Це справді історичний момент...", - сказав О.Турчинов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

О.Турчинов зазначив, що під час президентського терміну Віктора Януковича Компартія України активно співпрацювала з ним, а після цього "фактично співпрацювала з країною-агресором" і саме російська агресія проти України остаточно визначила, "хто герой, а хто зрадник".

"З перших днів цієї агресії Комуністична партія України продемонструвала свою зрадницьку позицію і поводилася як п'ята колона. Вони підтримували і сприяли окупації Криму, вони підтримували вторгнення російських військ на схід України, сприяли створенню сепаратистських провокаторських рухів на півдні та сході нашої держави, причому це були як окремі комуністи, так і в цілому партійні організації Комуністичної партії України", - зазначив секретар РНБО.

О.Турчинов також нагадав, що будучи головою Верховної Ради України, розпустив в 2014 році фракцію КПУ в парламенті, і в того самого року, будучи виконувачем обов'язків президента України, дав доручення Генеральній прокуратурі і Міністерству юстиції провести перевірку відповідності дій КПУ Конституції України і, за наявності підстав, забезпечити скасування її реєстрації з подальшою забороною.

За його словами, відповідні матеріали було зібрано, і вони підтверджують "злочинну діяльність Комуністичної партії проти власної країни".

Секретар РНБО також нагадав, що ці матеріали подано до суду, однак судовий розгляд затягнувся і триває досі.

Крім Компартії України аналогічні рішення ухвалено і щодо Компартії (оновленої) та "Комуністичної партії робітників і селян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА