16:30 16.04.2015

Порошенко вимагає оперативного та прозорого розслідування резонансних убивств Калашнікова та Бузини

1 хв читати
Порошенко вимагає оперативного та прозорого розслідування резонансних убивств Калашнікова та Бузини

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність швидкого та прозорого розслідування вбивств колишнього народного депутата, голови "Загальновоїнської спілки України" Олега Калашниікова та журналіста, екс-шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузини, повідомляє прес-служба глави держави.

"Очевидно, що ці злочини – події одного ряду. Їхня природа і політичний сенс зрозумілі – це свідома провокація, яка ллє воду на млин наших ворогів. Вона спрямована на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору українського народу", - заявив П.Порошенко.

Як зазначено в повідомленні, доповів президентові про обставини обох убивств в. о. міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

П.Порошенко наголосив, що розкриття цих резонансних злочинів є для правоохоронців справою честі. "Я вимагаю від правоохоронних органів у найкоротший термін знайти виконавців та назвати організаторів останніх убивств. З огляду на резонансність учинених злочинів правоохоронні органи мають регулярно звітувати перед суспільством про хід та результати слідчих дій", - зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, 15 квітня увечері О.Калашнікова застрелили на порозі його квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

О.Бузина, який нещодавно залишив посаду шеф-редактора газети "Сегодня", був убитий у дворі власного будинку на вул. Дегтярівській у четвер удень. Постріли були здійснені з темно-синього автомобіля "Форд Фокус" з іноземними номерами.

Обидва вбивства розслідують слідчо-оперативні групи міліції під керівництвом В.Паскала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА