17:03 14.04.2015

"Укрпошта" затримала платежі в Дельта Банк на 23 млн грн - Фонд гарантування вкладів

2 хв читати
"Укрпошта" затримала платежі в Дельта Банк на 23 млн грн - Фонд гарантування вкладів

"Укрпошта" затримала платежі в Дельта Банк на 23 млн грн - Фонд гарантування вкладів

Київ. 14 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" затримало платежі в неплатоспроможний Дельта Банк (Київ) на 23 млн грн, повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"На 30 березня 2015 року обсяг коштів, прийнятих УДППЗ "Укрпошта" від клієнтів, які не були перераховані в АТ "Дельта Банк", становить 23 млн 912 тис. 587,5 грн. Фонд звернувся до УДППЗ "Укрпошта" з проханням оперативно перерахувати грошові кошти фізичних осіб, що надавались ними виключно для подальшого їх перерахування до АТ "Дельта Банк", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначено, що "Укрпошта" мотивувала такі дії тим, що на поточному рахунку, відкритому у Дельта Банку, знаходяться грошові кошти в розмірі, необхідному для виконання зобов'язань перед банком, і які пропонуються УДППЗ "Укрпошта" для списання в договірному порядку на виконання зобов'язань із перерахування коштів, отриманих від клієнтів.

У фонді наголошують, що, згідно зі статтею 36 закону про систему гарантування вкладів, під час тимчасової адміністрації в неплатоспроможному банку не здійснюється задоволення зустрічних вимог, оскільки це може призвести до порушення порядку погашення вимог кредиторів.

"Замість вжиття заходів щодо негайного припинення дій, що завдають значних матеріальних збитків, перш за все, позичальникам АТ "Дельта Банк"... оператор поштового зв'язку у своєму відкритому листі, оприлюдненому на сайті, вдався до перекручування фактів. Така позиція УДППЗ "Укрпошта" видається вкрай безвідповідальною", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, "Укрпошта" звернулася з відкритим листом до директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із проханням не допустити штучного блокування її коштів у Дельта Банку.

Дельта Банк засновано у 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) та Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Фонд гарантування ввів у Дельта Банк тимчасову адміністрацію терміном до 2 вересня 2015 року.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів Дельта Банк посідав четверте місце (60,303 млрд грн) серед 158 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА