16:36 21.11.2014

Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

2 хв читати
Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден обговорили питання співпраці у сфері енергетики, оборони й реалізації реформ в Україні, заявляє глава Української держави.

"У найближчі кілька днів і тижнів координація співпраці у сфері безпеки, реформ, у сфері економіки та фінансів, енергетики буде надзвичайно продуктивною", - заявив П.Порошенко на спільній прес-конференції з Дж.Байденом у п'ятницю в Києві.

"Ми обговорили питання нашої співпраці в енергетиці, багато напрямків співпраці, починаючи з атомної енергетики та закінчуючи кризовою координацією у разі, якщо ситуація з постачанням газу буде під питанням", - розповів глава Української держави.

П.Порошенко нагадав, що раніше у Брюсселі було підписано документи для гарантування енергетичної безпеки України та ЄС. "І енергетичну безпеку Європи, і енергетичну безпеку України на сьогодні забезпечено", - наголосив він.

За словами президента, сторони також обговорили співпрацю України і США в реалізації реформ. П.Порошенко зазначив, що левова частка реформ увійшла до проекту коаліційної угоди, значна частина відображена в "Стратегії-2020". Найближчим часом представники України презентують стратегію реформ у ЄС і всьому світі. "Ми домовилися про значну допомогу, яку США та наші європейські партнери консультативно, фінансово зможуть надати нам для проведення реформ", - заявив він.

Крім того, президент подякував американській стороні за подальшу співпрацю в оборонній сфері. "Я переконаний, що це дуже допомагає нам у реалізації позиції захисту незалежності й суверенітету нашої держави", - зазначив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА