16:49 17.10.2014

95 бійців батальйону "Донбасу", як і раніше, в полоні - комбат Семенченко

2 хв читати
95 бійців батальйону "Донбасу", як і раніше, в полоні - комбат Семенченко

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко скептично ставиться до перспектив реалізації закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і вважає що "враховуючи те, в якому вигляді, під яким тиском і з якими наслідками цей процес відбувається, думаю, країні цей процес на користь не піде... Я знаю настрій людей усередині цих терористичних утворень, я читаю сайт "Новороссия-инфо", я знаю настрої в російської партії війни, тому це самообман", - сказав С.Семенченко на прес-конференції в Харкові в п'ятницю.

Він наголосив, що всупереч досягнутим у Мінську домовленостям про обмін полоненими, 95 бійців батальйону "Донбас", як і раніше, не звільнені. "Хочу звернути увагу, що перш ніж на карті малювати рисочки, необхідно повернути нам 95 осіб, які понад півтора місяця перебувають у полоні. Необхідно дати нам доступ до тіл наших загиблих побратимів, щоб ми могли їх поховати", - заявив комбат.

"Я абсолютно не вірю в те, що це (підписання закону про особливий порядок управління частиною Донбасу - ІФ) буде мати якісь наслідки, оскільки жоден пункт Мінських угод не виконано", - зазначив С.Семенченко.

Як повідомлялося, 16 вересня Верховна Рада на закритому засіданні ухвалила закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". 16 жовтня президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Як повідомляє прес-служба глави держави, документ визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької та Луганської областей. "Основна мета - створення умов для якнайшвидшої нормалізації ситуації, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, створення умов для повернення жителів у вимушено залишені місця постійного проживання, відновлення життєдіяльності в населених пунктах і розвиток цих територій. Також відновлюються права та законні інтереси юридичних осіб", - зазначили в прес-службі.

Особливий порядок на зазначених територіях вводиться законом тимчасово, на три роки, з дня набуття чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА