13:54 11.09.2014

Без української книги в України немає майбутнього, зазначає президент Асоціації книговидавців на відкритті Форуму книговидавців у Львові

2 хв читати
Без української книги в України немає майбутнього, зазначає президент Асоціації книговидавців на відкритті Форуму книговидавців у Львові

У Львові в четвер відкрився 21-й Форум видавців, у якому беруть участь представники з 25 країн світу, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"У будь-якої держави є лише один-єдиний ресурс - людський. І я вітаю вас зі святом української книги, тому що без книги в України не буде майбутнього", - заявив під час відкриття Форуму президент Асоціації книговидавців а книгорозповсюджувачів Олександр Афон і н.

На його думку, події останніх місяців в Україні продемонстрували, що "точиться війна не за ресурси або території, а за настрої людей", які формуються інтелектуальними продуктами загалом і книгами зокрема.

Президент Форуму видавців Олександра Коваль зазначила, що влада України впродовж багатьох років не надавала належної уваги проблемам книговидання й не приділяє нині.

"Ми багато років разом з Олександром (О.Афоніним - ІФ) регулярно чули у відповідь на наші пропозиції, що питання книги "не на часі". Так було, коли ми тільки починали нашу роботу, таким є стан справ нині. Тепер нам кажуть, що питання книговидання не на часі, тому що йде війна. Але війна закінчиться, і якщо влада не звертатиме уваги на цю проблему, то війна може спалахнути знову - так нас вчить історія" – зазначила вона.

На форумі представлено учасників і гостей із 25 країн світу. Серед спеціальних гостей форуму цього року - австрійський письменник Мартін Поллак, російська письменниця Людмила Улицька, історик Тімоті Снайдер (США), українські письменники Оксана Забужко, Сергій Жадан, Валерій Шевчук, Паскаль Брюкнер (Франція) та інші.

За словами О.Коваль, головна тема форуму пов'язана з початком Першої світової війни і звучить як "Століття змін. Століття боротьби (1914-2014)".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА