18:59 28.08.2014

На сході України активно діють російські неонацистські організації - голова Асоціації єврейських організацій та громад України

2 хв читати
На сході України активно діють російські неонацистські організації - голова Асоціації єврейських організацій та громад України

У конфлікті на сході України активно беруть участь неонацистські організації з Росії, заявляє голова Асоціації єврейських організацій і громад України (Ваад України) Йосиф Зісельс.

"У Росії протягом понад 20 років існує розвинена система різних неонацистських фашистських організацій, які дають про себе знати за часів загострень, як це було в Росії в середині 90-х років, так і щодо Молдови та Грузії. Нині вони діють в Україні", - сказав Й.Зісельс на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, найбільш потужною з них є "Русское национальное единство" (РНЕ) під керівництвом Олександра Баркашова. Створена на початку 90-х років, має розгалужену структуру на території РФ, вербує найманців, а також безпосередньо воює з Україною - у них є власні загони, під своїми прапорами та символікою, яка схожа на свастику фашистської Німеччини.

Й.Зісельс повідомив, що, за його інформацією, сам О.Баркашов відвідував Україну в березні і травні поточного року, і нині також перебуває на території України, ймовірно в Донецьку. Крім того, в збройних формуваннях воює його молодший син.

За його словами, окрім РНЕ, активно в Україні діють "Евразийский союз молодежи"' (лідер - Олександр Дугін), "Другая Россия" (лідер - Едуард Лимонов), "Черная сотня", а також окремі активісти. "У них немає власних бойових загонів, але їхні члени входять до складу інших загонів", – зазначив він.

За словами Й.Зісельса, Росія у своїх інтересах використовує також європейських неонацистів з інших країн. Зокрема, наголосив він, для підтвердження легітимності "референдуму" в Криму було залучено іноземних "спостерігачів", у складі яких налічувалися 33 (із 40) представники неонацистських організацій та один представник ультралівої організації. Серед них представники організацій "Третій шлях та "Юні носії ідентичності" (Франція), "Легіон святого Іштвана" (Угорщина), а також організації з Польщі та Сербії. Зафіксовані також окремі активісти з нацистськими татуюваннями, а також у футболках із зображенням Корнеліу Кодряну - румунським фашистом часів Другої світової війни.

"Росія заражена ідеями реваншизму, і це дуже тісно пов'язано з фашизмом", - резюмував голова Асоціації єврейських організацій і громад України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА