14:45 14.01.2014

Євромайдан у Києві підтвердив важливість і цінності Європейського Союзу - Баррозу

2 хв читати
Євромайдан у Києві підтвердив важливість і цінності Європейського Союзу - Баррозу

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що Євромайдан у Києві продемонстрував важливість Європейського Союзу як "маяка надії та цінностей".

Ж.М.Баррозу, виступаючи у рамках пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі у вівторок та говорячи про минуле головування в ЄС Литви, окремо висловився щодо саміту Східного партнерства та масових акцій протесту в Києві, викликаних рішенням українського керівництва призупинити підписання угоди про асоціацію.

Президент ЄК висловив думку, що акції протесту на вулицях Києва стали "одним із найважливіших моментів Вільнюського саміту, який був не лише у Вільнюсі, а й на вулицях Києва".

"Ми побачили Європу, як маяк надії та цінностей, гарантій прав і свобод людини. За дипломатичними столами ми бачили Європу в її найкращому вигляді: єдиних у захисті гідності та своєї думки українських громадян, готових підтримати своє суверенне право приймати рішення щодо своєї власної долі, а також поліпшити їхні шанси на краще, більш квітуче і більш демократичне майбутнє", - дав свою оцінку подіям Ж.М.Баррозу.

Назвавши саміт Східного партнерства, який відбувся у Вільнюсі наприкінці листопада, історичним, президент ЄК констатував, що Брюссель зміг "добитися прогресу у відносинах із нашими східними партнерами, особливо на шляху до економічної інтеграції та політичної асоціації з тими, які готові і насправді хочуть".

"Але ми також бачили, якою проблематичною є ситуація в Україні, і чому ми не повинні відмовлятися від нашої прихильності тим країнам нашого сусідства, які хочуть бути тісніше зі свободами і образом життя, які вони бачать в ЄС", - додав він.

Крім того, європейський політик також вказав на те, що в той час, як у самій Європі "багато людей розчаровані ЄС, вигляд молодих людей - і іноді не дуже молодих - морозними ночами Києва, які розмахують високо прапорами ЄС, підтверджує, наскільки важливий Євросоюз та його цінності".

"Не лише для нас тут, у наших державах-членах, а й для решти світу", - переконаний президент ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА