13:18 26.12.2013

Суд у справі про побиття Власенком екс-дружини розпочнеться 3 січня

2 хв читати
Суд у справі про побиття Власенком екс-дружини розпочнеться 3 січня

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що суд почне розглядати кримінальне провадження проти нього про нібито побиття колишньої дружини Наталії Окунської 3 січня 2014 року, і знову спростовує застосування фізичної сили щодо колишньої дружини.

"3 січня проти мене починають безпрецедентне за своїм цинізмом політичне судилище нібито за застосування мною фізичної сили проти моєї колишньої дружини в 2008 і 2011 роках. За це мене за надуманими і політичними мотивами судитимуть і кидатимуть у в'язницю", - сказав він на брифінгу в прес-центрі штабу національного опору .

У цьому контексті С.Власенко наголосив, що ніколи не застосовував жодної фізичної сили проти Н.Окунської, з якою прожив у шлюбі два роки і вже понад п'яти років перебуває в розлученні і не спілкується з нею.

На його переконання, кримінальне провадження проти нього сфальсифіковано. С.Власенко вважає , що це розправа над ним за прямою вказівкою президента Віктора Януковича, під кураторством радника президента Андрія Портнова та з метою руйнування захисту Ю.Тимошенко в українських та європейських судах, а також дискредитації його як захисника і політичного прихильника екс-прем'єра.

"Я уважно вивчив усі матеріали сфабрикованої проти мене справи, і, як людина, яка має правову освіту, стверджую, що ніяких доказів таких брудних овинувачень проти мене в матеріалах кримінальної справи не існує і весь так званий суд буде банальним фарсом. Ніякі силові, жорстокі заходи, які проти мене застосовує Віктор Янукович, не зупинять мене в моїй протидію встановленню в Україні диктатури, не зупинять моєї роботи із захисту Юлії Тимошенко", - запевнив С.Власенко.

24 грудня стало відомо, що у справі проти С.Власенка про побиття його колишньої дружини Н.Окунської затверджено обвинувальний акт, переданий до Печерського районного суду Києва.

12 листопада прес-служба Генпрокуратури повідомила про завершення досудового слідства у кримінальному провадженні за підозрою С.Власенка в завданні тілесних ушкоджень Н.Окунській.

11 листопада Генпрокуратура України повідомила С.Власенку про підозру у скоєнні злочину - завданні легких тілесних ушкоджень і насильницьких дій щодо його колишньої дружини Н.Окунської.

11 і 12 листопада С.Власенко давав свідчення у цьому кримінальному провадженні в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

12 листопада Печерський райсуд Києва обрав стосовно С.Власенко запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22,940 тис. грн. У рішенні суду наголошується, що він не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, однак йому дозволено виїжджати до Харкова, де утримується Ю.Тимошенко для виконання своїх повноважень захисника.

С.Власенко назвав обвинувачення на свою адресу абсурдними і заявив, що кримінальне переслідування відносно нього - це спроба позбавити Ю.Тимошенко права на повноцінний захист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА