18:17 01.12.2013

Литвин: Верховна Рада має негайно заслухати звіт Кабміну про розгін Євромайдану 30 листопада

2 хв читати

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Володимир Литвин заявляє, що Верховна Рада України має негайно заслухати звіт уряду про події, пов'язані з розгоном демонстрантів у ніч на суботу на майдані Незалежності, запропонувати низку кадрових рішень і розглянути питання про відповідальність Кабміну.

"Звіряче і нічим не мотивоване побиття учасників маніфестації стало тим спусковим механізмом, який одномоментно пробудив суспільство, принаймні його небайдужу частину. Люди вийшли на вулиці фактично на підтримку влади, адже вона два роки переконувала в необхідності євроінтеграції й добилася зростання її підтримки у понад 50% наших громадян", - зауважив він.

Як зазначає прес-служба політика, прем'єр-міністр Микола Азаров і президент Віктор Янукович "публічно жорстко засудили жорстокі дії вартових порядку, проте не продемонстрували не менш жорсткої кадрової реакції в частині притягнення до відповідальності керівних осіб".

"Чекати на результати розслідування з боку Генеральної прокуратури рівнозначно посиленню напруження. Кризова політична обстановка потребує негайних політичних рішень. За нинішньої ситуації краще перегнути, ніж ухвалювати рішення навздогін", - вважає керівник комітету. При цьому він вважає неприйнятними заклики заблокувати роботу всіх інститутів влади і провести одночасно дострокові вибори президента та Верховної Ради, розігнавши при цьому уряд.

"У цей кризовий момент багато залежатиме від Верховної Ради. Вона має негайно, за участю Кабінету Міністрів у повному складі, заслухати звіт уряду про події, пов'язані з розгоном демонстрантів, про урядові дії щодо підготовки угоди з ЄС та про наслідки Вільнюського саміту, про загальну економічну ситуацію в країні. І вже на цій основі запропонувати низку кадрових рішень і розглядати питання про відповідальність Кабінету Міністрів України", - сказав В.Литвин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА