16:58 12.11.2013

Суд відпустив Власенка під заставу в 22,9 тис. грн і дозволив відвідувати Тимошенко в Харкові

2 хв читати
Суд відпустив Власенка під заставу в 22,9 тис. грн і дозволив відвідувати Тимошенко в Харкові

Печерський райсуд Києва обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн і дозволив приїжджати до Харкова до Ю.Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд ухвалив у вівторок, розглянувши клопотання Генпрокуратури.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання слідства.

"Клопотання прокуратури про застосування застави ... задовольнити частково Застосувати до Власенка запобіжний захід у вигляді застави в суді ... 22 тис 940 грн", - зазначається в рішенні суду.

Суд зобов'язав С.Власенка протягом п’яти днів внести цю суму на депозитний рахунок суду і надати слідчому відповідні документи.

Також згідно з рішенням суду С.Власенко зобов'язаний прибувати до слідчого кожен понеділок і четвер з 9.00 до 11.00, зобов'язаний інформувати про своє місцезнаходження, утриматися від спілкування зі своєю колишньою дружиною Наталією Окунською, а також здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, що дозволяють виїзд за кордон.

У рішенні суду наголошується, що С.Власенко не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, однак йому дозволено виїжджати до Харкова, де утримується Ю.Тимошенко для виконання своїх повноважень захисника.

Запобіжний захід обрано терміном на два місяці.

Як повідомлялося, 11 листопада С.Власенку вручили повідомлення про підозру у завданні тілесних ушкоджень його екс-дружині Н.Окунській.

Н.Окунська не пов'язує кримінальні провадження за її заявами і допити С.Власенко з його політичною діяльністю, вважаючи , що йому вигідно прикриватися нібито політичними репресіями.

За її словами , після того, як С.Власенко побив її кілька разів, вона подала заяву до правоохоронних органів в січні 2010 року, але отримала відмову в порушенні кримінальної справи. Повторно Н.Окунська подала заяву два роки тому, в 2011 році.

У контексті " питання Тимошенко" та останніх подій навколо С.Власенка вона сказала: "І якщо втрутиться Європарламент і всі інші, я просто покажу їм фотографії, яке у мене було обличчя після того, як він мене бив, і нехай вони поговорять з моїми дітьми, які чули, бачили це все - в якому пеклі ми жили".

Водночас С.Власенко вважає , що кримінальне переслідування відносно нього направлено на зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС, після чого в Україні розпочнеться новий виток політичних репресій: "Я ще раз наголошую, що всі сьогоднішні дії Віктора Януковича спрямовані на зрив підписання Угоди про асоціацію. Це абсолютно очевидно, а наступним після зриву підписання буде ще одне коло посилення політичних репресій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА