16:22 29.07.2013

Арбузов доручив до кінця 2013 р. погасити борги із зарплати на найбільших підприємствах-боржниках

2 хв читати
Арбузов доручив до кінця 2013 р. погасити борги із зарплати на найбільших підприємствах-боржниках

Перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов у понеділок на нараді в уряді дав доручення до кінця 2013 року повністю погасити заборгованість із виплати заробітних плат на найбільших підприємствах-боржниках, повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Він (С.Арбузов - ІФ) дав чітке доручення. По-перше, щодо всіх підприємств розробити окремі графіки погашення заборгованості, погодити їх із Міністерством фінансів, економіки, Мінсоцполітики і подати йому на затвердження до 1 вересня 2013 року", - сказала вона на прес-конференції в понеділок.

За її словами, перший віце-прем'єр особливо наголосив, що до 1 листопада має бути повністю погашено заборгованість щодо десяти найбільших підприємств-боржників комунальної форми власності, а до кінця року - щодо десяти підприємств-боржників державної форми власності.

Міністр зазначила, що до десятки найбільших підприємств-боржників потрапили підприємства, що підпорядковані центральним органам виконавчої влади: "Укроборонпрому", Фонду державного майна, Мінінфраструктури, Агентству держмайна, Міненергетики та вугільної промисловості, Міноборони, Мінагропрому, Державному космічному агентству, Міністерству регіонального розвитку і будівництва, Державному агентству резерву України.

"Керівники структур несуть персональну відповідальність за виконання завдань", - наголосила Н.Королевська.

Говорячи про десять найбільших боржників серед підприємств державної форми власності, вона наголосила, що йдеться не про безпосередньо борги міністерств, а про борги підприємств, які їм підпорядковані.

Вона також додала, що у рамках заходів, передбачених для зменшення боргів із зарплати, також працює відповідна комісія, активно залучають правоохоронні органи.

"Протягом першого півріччя відкрито 1696 кримінальних справ проти керівників підприємств, у яких є заборгованість із зарплат", - сказала Н.Королевська.

Заборгованість десяти комунальних підприємств найбільших боржників із виплати зарплат становить 15,44 млн грн, а заборгованість серед десяти найбільших підприємств-боржників державної форми власності становить 383 млн грн, із них 43% (170 млн грн) - борги підприємств, що перебувають у підпорядкуванні "Укроборонпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА