14:21 10.12.2012

Перший заступник генпрокурора Кузьмін написав листа Обамі зі скаргою, що його позбавили візи до США

2 хв читати

Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін в листі президентові США Бараку Обамі заявив, що 19 жовтня 2012 року американський посол в Україні Джон Теффт повідомив йому про анулювання його багаторазової п'ятирічної візи до США без пояснення причин.

"На мою думку, ці дії порушують норми міжнародного співробітництва між нашими державами й підривають авторитет США. Чиновники з Департаменту юстиції та Державного департаменту США, незважаючи на міжнародно-правові норми, фактично незаконно використовують своє службове становище. Вони вводять в оману президента США, Конгрес і американський народ щодо вбивства Євгена Щербаня та фактичної ролі Юлії Тимошенко у різних злочинах", - йдеться у листі, датованому 3 грудні 2012 року і опублікованому в понеділок на офіційному сайті Генпрокуратури України.

Р.Кузьмін просить Б.Обаму посприяти у встановленні істини та отриманні показань від свідків у справі про вбивство народного депутата Є.Щербаня Павла Лазаренка і Петра Кириченка, які перебувають у США. Прошу Вас надати об'єктивну оцінку діям американських чиновників, причетних до організації провокацій щодо мене. Прошу Вас, використовуючи можливості Вашого відомства, запропонувати Сенату США переглянути нещодавню резолюцію № 466 для ухвалення зваженого рішення щодо України, яке б ґрунтувалося на реальних фактах. Я вдячний Вам за увагу і ще раз висловлюю сподівання на продовження ділового та людського співробітництва між нашими державами", - наголосив перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, у вересні поточного року Сенат США ухвалив резолюцію із закликом звільнити з ув'язнення Ю.Тимошенко, а також видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув’язнення Ю.Тимошенко і погане поводження з нею".

Р.Кузьмін 3 жовтня заявив, що конгресмени США повинні мати всю інформацію про кримінальні справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Я звернувся з відкритим листом до сенаторів американського Конгресу. Цей лист я направив безпосередньо до США. Переконаний, що конгресмени мають зацікавитися тим, щоб отримати вичерпну і правдиву інформацію про кримінальні справи ув’язненої Ю.Тимошенко", - процитувала слова Р.Кузьміна прес-служба Генпрокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА