14:59 06.12.2012

У роботі ВР VI скликання був вододіл - президентські вибори-2010, зазначає Литвин

2 хв читати
У роботі ВР VI скликання був вододіл - президентські вибори-2010, зазначає Литвин

Верховна Рада VI скликання за період своєї каденції продемонструвала два періоди своєї роботи, вважає голова українського парламенту Володимир Литвин.

"Оглядаючи п'ятиріччя Верховної Ради шостого скликання, є всі підстави констатувати, що в Україні за цей період відбулося два парламенти: парламент зразка 2007-2009 років і Верховна Рада 2010-2012 років", - сказав В.Литвин у своєму підсумковому виступі під час закриття роботи парламенту VI скликання в четвер.

За його словами, незважаючи на те, що парламент VI скликання суттєво не змінювався, президентські вибори 2010 року стали "вододілом для самої суті та змісту його діяльності".

"Перший став віддзеркаленням розбалансованості державної політики і самої держави, втратою керованості в країні на загальнодержавному й особливо місцевому рівнях", - сказав спікер, зазначивши, що той період характеризується відторгненням населенням лідерів, їхніми безпринципними війнами, конфліктністю в управлінні між центром і регіонами.

"Верховній Раді 2010-2012 років після нової розстановки політичних сил довелося нарівні з президентом та новим Кабінетом Міністрів буквально збирати країну наново", - зазначив В.Литвин.

За його словами, країна в цей період гостро потребувала законодавчої опори для того, щоб зупинити скочування держави в економічну прірву, закласти основи економічної, соціальної, політичної та суспільної стабільності.

"Коротко кажучи, йшлося про законодавчі гарантії реанімації всієї системи влади в державі, оживання країни та її економіки", - сказав спікер, додавши: "Це завдання Верховна Рада виконала. Виконала в тому вигляді, як бачили це президент і Кабінет Міністрів України".

За словами В.Литвина, за п’ять років роботи в парламенті було зареєстровано 6 455 законопроектів. Із них розглянуто 5 659 проектів, з яких 1 484 було ухвалено в цілому як закон, 119 - у першому читанні та наступних читаннях. За період п'ятирічної роботи парламент відхилив і зняв із розгляду 3 771 законопроект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА