09:41 06.10.2023

Майже 40% медзакладів відчувають брак фахівців, особливо гострий дефіцит на деокупованих територіях - дослідження

2 хв читати
Майже 40% медзакладів відчувають брак фахівців, особливо гострий дефіцит на деокупованих територіях - дослідження

Нині 39% українських медзакладів відчувають брак фахівців, особливо гострий дефіцит на деокупованих територіях.

Такого висновку дійшли експерти гуманітарного агентства Zdorovi за підсумками чергової хвилі щоквартального дослідження стану медицини в Україні "Барометр".

"Особливо відчутною нестача кадрів виявилася на деокупованих територіях, оскільки спостерігається низький відсоток повернення фахівців на свої робочі місця", - повідомляють у пресрелізі агентства.

Водночас, згідно з пресрелізом агентства, приблизно в 47% медзакладів кількість персоналу порівняно з довоєнним періодом не змінилася.

Дослідники зазначають, що 76% медзакладів працюють в умовах часткового дефіциту ресурсів, а 11% визначають рівень дефіциту критичним.

При цьому значний вплив роботи гуманітарних організацій на рівень забезпечення медзакладів відзначили понад 60% респондентів.

Водночас, згідно з опитуванням, 69% респондентів оцінили рівень підготовки медиків до роботи в умовах складної безпекової ситуації, як середній, 20% опитаних назвали свій рівень низьким, 45% учасників опитування визначили критичну потребу в засобах особистого захисту та спеціальному обладнанні для роботи в умовах катастрофи.

"Конкретизуючи матеріальні потреби в засобах особистого захисту та спеціальному обладнанні, респонденти найчастіше називали індивідуальні протихімічні пакети, протигази, костюми хімзахисту, спецтранспорт, кисневі станції, генератори, габіони, бронежилети, каски, обладнання для бомбосховищ. 73% респондентів зацікавлені в проходженні тренінгів із медицини катастроф", - наголошують у пресрелізі.

У новій хвилі дослідження "Барометр" узяли участь 180 представників медичних закладів і департаментів охорони здоров'я з різних областей України, зокрема прифронтових і деокупованих територій.

Zdorovi співпрацює з міжнародними партнерами, серед яких "ICAP Єднання", RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Нідерландська рада біженців та інші благодійні фонди й організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА