19:40 06.03.2023

Кількість хворих у модульному містечку для переселенців у Львові зросла до 37 осіб, 11 госпіталізовано

2 хв читати
Кількість хворих у модульному містечку для переселенців у Львові зросла до 37 осіб, 11 госпіталізовано

Із модульного містечка для переселенців у Львові госпіталізували 11 пацієнтів із симптомами кишкової інфекції, 5 із них уже почуваються краще, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Фахівці взяли аналізи у хворих і проводять лабораторні дослідження, щоб з'ясувати причину нездужання. Харчове чи інше отруєння не було підтверджено на цей час", - йдеться в повідомленні.

Керівник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Марта Матюшко зазначила, що раніше повідомлялося про 13 госпіталізованих, однак двоє з них, будучи переміщеними особами, не проживають у модульному містечку.

"Учора вранці надійшла інформація, що вночі з суботи на неділю в інфекційну лікарню госпіталізували жителів модульного містечка. Одразу ж спрацювала наша медична служба, ми доправили в модульне містечко співробітників 4-ї міської поліклініки, щоб дізнатися загальний стан усіх жителів. Протягом дня ще деяка частина осіб звернулася по медичну допомогу. Станом на цей ранок, кількість тих, хто захворів, становить 37, з них 21 дитина віком від 5 до 17 років. До інфекційної лікарні госпіталізовано 11 осіб, з них 9 дітей і 2 дорослих. Раніше була інформація про 13 госпіталізованих, проте 2 з них не проживають у містечку, але є вимушено переміщеними особами", - пояснила Матюшко.

Фахівці також продезінфікували усі приміщення в містечку й узяли зразки їжі, мазки з поверхонь і санвузла, щоб з'ясувати причину захворювання.

Однак, окрім обіду, яким мешканців містечка забезпечує спільнота отців салезіян у співпраці з містом, усі харчуються самостійно поза містечком.

"Зараз містечко забезпечується гарячим харчуванням один раз на день - обідом. Мешканці містечка працюють, і багато хто з них харчується зовні, тому ми не маємо чіткої статистики, що всі обідають. Але знаємо про мешканця, який був на роботі і не обідав цими продуктами, проте теж мав симптоми захворювання і йому теж надавали допомогу", - сказав координатор модульних містечок у Львові Володимир Головатий.

Він зазначив, що обіди готують зі свіжих продуктів, а всі співробітники, які працюють на кухні, мають медичні книжки. Їх усіх перевірили, взяли зразки з кухонних поверхонь і продуктів.

Зазначається, що половина з тих, хто захворів і залишився в містечку, почуваються набагато краще.

Загалом у зимовому модульному містечку проживає близько 700 жителів.

Раніше повідомлялося про 32 хворих із симптомами гострої кишкової інфекції, які були виявлені в модульному містечку. За фактом слідчі Національної поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних норм і правил запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА