14:05 08.09.2022

Прямі збитки пологового будинку "Лелека" від збройного вторгнення РФ в Україну становлять близько $900 тис.

2 хв читати

Прямі збитки пологового будинку "Лелека" (Пуща-Водиця Київської обл.) від збройного вторгнення РФ в Україну становить близько $900 тис., у відновлення корпусу будівлі вже інвестовано 5 млн грн, роботу пологового будинку відновлено, запущено нове хірургічне відділення, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор медичного центру "Лелека" Валерій Зукін.

"Будівля суттєво постраждала під час активних боїв за Київ навесні. З квітня ми її відновлювали самотужки. Вже з 1 вересня 2022 року приймаємо пацієнтів, надаємо медичну допомогу під час пологів та ведення вагітності, послуги з гінекологічних профоглядів та лікування будь-яких гінекологічних проблем. Також на базі пологового будинку запрацював повноцінний центр сучасної хірургії, де проводиться хірургічне лікування широкого профілю захворювань для дорослих", - сказав він.

За словами Зукіна, насамперед проведено скління вікон, частково відремонтовано фасад. На цю мету вже витрачено близько 5 млн грн.

"Фасад доведеться міняти навесні, його функціонал значно знизився внаслідок влучень. На його заміну необхідно близько $200 тис., стільки ж - на заміну систем кондиціонування, місцями покриття підлоги. Загалом збитки оцінено приблизно у $900 тис.", - уточнив гендиректор.

Рішення відкрити у пологовому будинку хірургічне відділення для всієї родини – вимушене. "Як наслідок повномасштабної війни можемо вже говорити про значне зменшення кількості нових вагітностей і пологів як в Україні загалом, так і в Києві зокрема. "Лелека" у Пущі-Водиці - це велике, просторе, інноваційне і по-сучасному оснащене приміщення, яке потрібно задіяти на повну потужність. Тому вирішили запускати нові медичні напрями та трансформуватися із закладу лише для жінок у багатопрофільний медичний центр", - повідомив Зукін.

Як повідомлялося, медичний центр "Лелека" отримав сертифікат найпрестижнішої міжнародної системи акредитації медичних закладів JCI.

ТОВ "Лелека" створено у 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА