17:07 25.07.2022

ПРООН за підтримки Канади передала вісім автомобілів швидкої допомоги до чотирьох облцентрів

2 хв читати
ПРООН за підтримки Канади передала вісім автомобілів швидкої допомоги до чотирьох облцентрів

Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які працюють в Одесі, Сумах, Харкові та Чернігові, отримали від Програми розвитку Організації об'єднаних націй (ПРООН) в Україні за фінансування уряду Канади по два автомобілі швидкої допомоги, повідомляє відділ комунікацій ПРООН у понеділок.

"Оперативне надання ефективних амбулаторних медичних послуг є критично важливим для рятувальних операцій під час війни. Програма розвитку ООН та наші партнери співпрацюють з урядом України, щоб підтримати українських лікарів, парамедиків та рятувальників усіма можливими способами", – зазначила постійна представниця ПРООН в Україні Манал Фоуані.

Як зазначається у повідомленні, в автомобілів відповідний рівень захисту та спеціальне медичне обладнання, яке допоможе врятувати життя у важкодоступних районах. Кожна машина швидкої допомоги здатна евакуювати до чотирьох пацієнтів одночасно й оснащена всім необхідним для надання невідкладної допомоги, зокрема пристроєм для перенесення сидячого пацієнта, аспіратор, пульсоксиметр, дефібрилятор-монітор із кардіостимулятором, електрокардіограф, вакуумний матрац, носилки, довгу дошку для спини, вакуумний бандаж, пристрій для іммобілізації шийного відділу хребта тощо.

Серед інших спільних ініціатив ПРООН та уряду Канади – передання операційного столу до Чернігівської центральної районної лікарні, а також проведення серії медичних навчань для фахівців та волонтерів Центрів соціальних служб, які надають допомогу тимчасово переміщеним сім'ям із Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Київської областей.

Передання було здійснено в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Євросоюз, Європейський інвестиційний банк, посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА