14:41 25.01.2022

До "помаранчевої" зони епіднебезпеки щодо COVID-19 входять 14 областей України - МОЗ

2 хв читати
До "помаранчевої" зони епіднебезпеки щодо COVID-19 входять 14 областей України - МОЗ

Станом на останній тиждень січня до "помаранчевої" зони епіднебезпеки щодо COVID-19 входять 14 областей України, повідомляється в таблиці індикаторних показників для визначення регіонів із розповсюдженням COVID-19 на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування в "помаранчевих" областях в середньому не перевищує 25% при нормі в 20%. Водночас на їхньому фоні виділяються Сумська та Житомирська області, де цей коефіцієнт становить 40,9% та 30,2% відповідно.

За динамікою рівня госпіталізацій при нормі у 50% лідирують дві області - Дніпропетровська (52,6%) та Львівська (74,4%).

На сьогодні "червоний" рівень епіднебезпеки встановлено для Івано-Франківської та Рівненської областей. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прогнозує, що найближчим часом до "червоної" зони може потрапити Чернівецька область. Передумови слідувати за ними є також у Львівської області.

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним наближенням регіону до "червоної" зони. "Червоний" рівень епіднебезпеки передбачає низку обмежень, що впроваджуються у регіоні. Забороняється робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень навинос, робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо, робота навчальних закладів, крім дитячих садків та початкових класів шкіл, робота непродовольчих ринків та магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів, проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів, робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА