17:59 17.12.2021

Відділення трансплантації кісткового мозку на базі Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги відкриється у Львові у 2022 році

2 хв читати
Відділення трансплантації кісткового мозку на базі Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги відкриється у Львові у 2022 році

Відділення трансплантації кісткового мозку (ТКМ) на 12 боксів відкриється на базі Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги в 2022 році і надаватиме допомогу українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами, повідомив на своїй сторінці в Facebook гендиректор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

"Уже наступного року ми відкриємо відділення ТКМ на 12 боксів і приступимо до надання допомоги українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами", - написав Самчук.

Він також повідомив, що відкриття відділення стане можливим завдяки ухваленню рішення бюджетним комітетом Ради виділити близько 30 млн грн на закупівлю обладнання для трансплантації кісткового мозку.

"Вчора бюджетний комітет Верховної Ради підтримав пропозицію МОЗ виділити на перше територіальне медичне об'єднання Львова майже 30 млн грн як субвенцію на закупівлю необхідного для трансплантації кісткового мозку (ТКМ) обладнання", – повідомив Самчук.

Крім того, він пояснив важливість створення в Україні відділення ТКМ.

"Цього року в Україні їх виконано тільки 47 з 750 алогенних ТКМ. Алогенна ТКМ - це пересадка гемопоетичних стовбурових клітин від спорідненого або неспорідненого донора. Люди, які не мають можливості отримати таку допомогу в нашій країні, їдуть за кордон, переважно в Туреччину. Платить здебільшого держава. Цього року це майже півмільярда гривень. Не фінансувати медицину інших країн, а виконувати ТКМ українцям в Україні - це те, що ми можемо точно зробити. Досвід органної трансплантації доказ тому", - пояснив Самчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА