12:10 24.02.2021

Робгрупа при комітеті здоров'я нації Ради розгляне механізми впровадження страхової медицини

2 хв читати
Робгрупа при комітеті здоров'я нації Ради розгляне механізми впровадження страхової медицини

Робоча група при парламентському комітеті здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування розгляне механізми впровадження страхової медицини, зокрема механізм доплат за медпослуги, не внесені в гарантовані державою пакети.

Рішення про створення робочої групи для розгляду зазначеного питання було ухвалено у вівторок на нараді з представниками Національної служби здоров'я України (НСЗУ), НБУ, керівниками комунальних і приватних медичних закладів, професійних об'єднань страхових компаній, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова комітету Михайло Радуцький.

"Ми одностайні в тому, що впровадження страхової медицини створить необхідний фінансовий ресурс для розвитку галузі. Виведе з тіні десятки мільярдів гривень і спрямує їх на підвищення зарплати медичним працівникам, оновлення матеріально-технічної бази медзакладів", - написав він.

Радуцький нагадав, що наразі на розгляді комітету перебувають кілька законопроектів, спрямованих на створення умов для впровадження повноцінної страхової моделі.

Зокрема, йдеться про законопроект про податкові стимули при добровільному медичному страхуванні (ДМС), яке могло б стати перехідним етапом до впровадження обов'язкового медстрахування (ОМС), а також про законопроект, що передбачає створення механізму доплат за медичні послуги, які не внесені в гарантовані державою пакети.

"На жаль, на етапі розробки медичної реформи тему регуляції додаткових послуг залишили без уваги, намагаючись уникнути традиційно незручного й непопулярного питання "платної медицини". Це помилка, яку нам сьогодні доводиться виправляти. Офіційна доплата за додаткові послуги - величезний крок у напрямі обов'язкової страхової медицини", - наголосив Радуцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА