19:14 18.02.2021

У лікарнях, що відповідають вимогам НСЗУ, знизилася смертність від інфаркту та інсульту

2 хв читати
У лікарнях, що відповідають вимогам НСЗУ, знизилася смертність від інфаркту та інсульту

У клініках, що відповідають вимогам Національної служби здоров'я України (НСЗУ) з пакетів лікування інфарктів і інсультів, знизилася смертність від цих захворювань, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як.

"Ми зараз бачимо, що смертність від інфаркту та інсульту зменшилася в Україні завдяки тому, що пацієнти доставлялися туди, де все відповідає вимогам. Смертність у тих лікарнях, які не відповідали вимогам, була вищою. Там, де були забезпечені вимоги, своєчасні дослідження, лабораторна діагностика, цілодобове спостереження фахівців, реанімація, реперфузійний центр, там смертність набагато нижче", - сказала вона в ефірі YouTube-каналу UNICEF Ukraine в четвер.

Садов’як зазначила, що це результат дотримання вимоги НСЗУ при підписанні пакетів.

Вона наголосила, в ПМГ на 2021 рік НСЗУ і МОЗ посилили деякі вимоги з пріоритетних пакетів. "Цього року ми посилили вимоги до пріоритетних пакетів, зокрема в тому, що стосується лабораторної діагностики", - сказала вона.

Садов’як повідомила, що з 500 медустанов, які в 2020 році уклали контракт з НСЗУ з умовою відкладених вимог, наразі лише близько 40 медустанов не виконали ці вимоги. "Ці вимоги стимулюють медустанови підтягуватися. Це великий прорив і можливості для зростання", - сказала вона.

При цьому Садов’як зазначила, що "є медустанови, які повертають кошти НСЗУ за невиконаний обсяг медпослуг", - сказала вона.

Садов’як нагадала, що Міністерство охорони здоров'я розробляє алгоритм контролю якості надання медпослуг у законтрактованих медустановах. "На сьогодні НСЗУ приїжджає в медустанову і аналізує, як вона надає заявлені медпослуги відповідно до умов специфікації. Наприклад, медзаклад задекларував наявність ШВЛ, а у нього його немає, або, що у них є чотири анестезіологи, а їх немає. Аналізуючи це, ми розуміємо, що медпослугу було надано неякісно. Тоді медустанова повертає кошти. Такі приклади є", - сказала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА