11:49 10.02.2021

Мінцифри збирає електронні заявки на вакцинацію від COVID-19

2 хв читати
Мінцифри збирає електронні заявки на вакцинацію від COVID-19

Міністерство цифрової трансформації України збирає електронні заявки на вакцинацію з метою формування карти реального попиту на вакцину від COVID-19 для подальшої організації логістики доставки вакцини та початку процесу вакцинації.

"Ми розпочали прийом електронних заяв від українців, які планують вакцинуватися. У такий спосіб ми зможемо спрогнозувати реальний попит у кожному з регіонів, і навіть у кожному з районів кожного міста. Виходячи з цього, можна буде спрогнозувати і логістику вакцини, і процес запису на кожну визначену дату... Тому ми пропонуємо цей варіант Міністерству охорони здоров'я", - сказав віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" в середу.

За його словами, Мінцифри збиратиме заявки на вакцинацію, на основі яких сформує карту України з відображенням реального попиту. "Дуже важливо спрогнозувати, якою буде потреба на кожному з етапів вакцинації в кожному регіоні та місті для того, щоб правильно організувати всі логістичні процеси, змоделювати й організувати операційну частину. Тому що деякі вакцини мають певні критерії використання, і це треба правильно спрогнозувати", - наголосив Федоров.

За його словами, на сьогодні в Україні вже працює реєстр усіх громадян, що звертаються до сімейних лікарів, - e-Health, в якому вже є дані понад 29-30 млн українців, які обслуговуються через медичні електронні системи. "Це один із найкращих реєстрів нашої країни... і на базі цього реєстру додатково розроблено модуль, пов'язаний із вакцинацією. Уся інформація має збиратися в цьому модулі на базі цього реєстру", - наголосив Федоров.

Як повідомлялося, за словами президента України Володимира Зеленського, до першої масової вакцинації в країні з'явиться платформа, через яку можна буде записатися на щеплення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА