19:02 01.12.2020

ДП "МЗУ" закупить протипухлинний препарат "Сунітиніб" на 176 млн грн за кошти держбюджету у глобальній фармкомпанії Pfizer

1 хв читати
ДП "МЗУ" закупить протипухлинний препарат "Сунітиніб" на 176 млн грн за кошти держбюджету у глобальній фармкомпанії Pfizer

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) закупить за кошти держбюджету протипухлинний препарат "Сунітиніб" у глобальній фармкомпанії Pfizer для пацієнтів із раком нирок, сума контракту становить 175,868 млн грн.

Як повідомляє МЗУ, аукціон із закупівлі препарату відбувся 1 грудня, перша пропозиція переможця становила 178,985 млн грн.

Його учасником, згідно з даними системи ProZorro, також був дистриб'ютор ТОВ "Людмила-Фарм", його початкова пропозиція становила 293 млн грн.

Запланована вартість - 311,7 млн грн, пропозиція переможця - 175 млн грн. Тобто потенційна економія становить 135 млн грн, або 43% від очікуваної вартості.

Як уточнює МЗУ, торги стосувалися двох протипухлинних препаратів: "Сунітиніб" (12,5 мг) і "Пазопаніб" (400 мг).

"Ці товари закуповуються у напрямі дорослої онкології і призначені для лікування раку нирок: "Пазопаніб" 400 мг - для четвертої стадії, "Сунітиніб" 12,5 мг - для всіх стадій раку, зокрема четвертої. Отже, "Сунітиніб", який буде поставлений у результаті аукціону, забезпечить лікування більшої кількості пацієнтів", - пояснили у МЗУ.

У держпідприємстві зазначають, що у 2020 році вперше потреба пацієнтів, які лікуються від усіх стадій раку нирок, буде забезпечена за рахунок держави на 100%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА