18:04 01.07.2020

Показники захворюваності COVID-19 в Україні стабілізувалися після місяця безперервного зростання

3 хв читати
Показники захворюваності COVID-19 в Україні стабілізувалися після місяця безперервного зростання

Зниження кількості захворілих COVID-19 в Україні в останні три дні зумовили стабілізацію важливих показників розвитку епідемії в Україні після місяця безперервного зростання.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, зокрема, максимум середньої за два тижні добової захворюваності в першу хвилю епідемії становив 474 особи й був зафіксований у день перших послаблень карантину - 10 травня, а другий максимум припав на 29 червня - 547 осіб. Між ними був локальний мінімум у 382 осіб 29 травня.

Як свідчать дані Міністерства охорони здоров'я, 29 травня Україна також вийшла на локальний мінімум усередненої за тиждень добової захворюваності в 375 осіб після першого піку в 476 осіб на початку травня. Після майже місяця безперервного зростання новий пік був досягнутий 27 червня - 917 осіб.

На початок липня ці показники знизилися до 840 осіб - середнє за два тижні та 855 осіб - середнє за тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Крім цього, майже в усіх країнах у вихідні кількість реєстрованих хворих значно знижується з адміністративних причин. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останній один і два тижні.

Серед інших показників, які стабілізувалися останніми днями, кількість госпіталізованих за добу: 201 у середньому за тиждень і 187 - у середньому за два тижні, тоді як до цього вони майже безперервно зростали з показників 100-110 наприкінці травня – на початку червня.

Припинилося також зростання такого показника як відношення кількості хворих до кількості ПЛР-тестів, усереднене за тиждень. Воно повернулося на рівень початку травня і становить наразі 8,5% при визначеному урядом граничному показнику для окремих регіонів 11%, хоча місяць тому опускався нижче 4%.

Як і раніше, досить сильно коливаються графіки, що відображають кількість померлих від COVID-19. На 28 червня вони сягнули максимумів від початку епідемії: майже 18 осіб у середньому за два тижні й понад 19 осіб у середньому за тиждень, проте в останні три дні знижуються, повернувшись на рівень початку травня.

Водночас поки що не вдається зупинити ще одну важливу криву - кількість хворих COVID-19 на зараз. У результаті на середину півріччя цей показник в Україні сягнув 24,3 тис., хоча місяцем раніше він був 13,6 тис. і тримався навколо цього рівня близько півмісяця.

У результаті Україна ввійшла у визначену урядом "червону" зону захворюваності - понад 40 осіб на 100 тис. населення з поточним значенням цього показника близько 58.

Крім того, за кількістю хворих за останні два тижні Україна поки що також далека від таких самих показників у Європі, які ЄС враховує при відкритті кордонів. Останніми днями в Україні це значення стабілізувався на рівні близько 28 осіб на 100 тис. населення, проте це приблизно вдвічі вище за європейський рівень.

Як повідомлялося, в Україні адаптивний карантин було продовжено до 31 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА