19:37 25.10.2019

Аудит виявив в НІР необґрунтовано великі залишки онкопрепаратів, невикористання обладнання і недостачу комп'ютерів

2 хв читати
Аудит виявив в НІР необґрунтовано великі залишки онкопрепаратів, невикористання обладнання і недостачу комп'ютерів

Аудит в Національному інституті раку (НІР), проведений Міністерством охорони здоров'я, виявив необґрунтовано великі залишки одного з онкопрепаратів, невикористання обладнання, нестачу комп'ютерної техніки та низку інших порушень.

Перевірку НДР проводило Управління внутрішнього аудиту МОЗ.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, аудит встановив зокрема необґрунтовано великі залишки препарату метотрексат Тева (доросла онкологія) в кількості більше 4 тис. упаковок, при тому, що середньорічне використання цього препарату становить близько 800 флаконів.

Крім того, аудит встановив, що в НІР не був введений в експлуатацію лінійний медичний прискорювач Varian Clinac iX, закуплений ще в 2011 році.

"Сім одиниць медичного обладнання не використовується", - уточнив МОЗ.

Аудитори також виявили недолік комп'ютерної техніки на складі в кількості 149 одиниць загальною сумою близько 700 тис. грн.

"Техніка була придбана інститутом у 2017 році для реалізації проекту запровадження медичної інформатизаційної системи. Відсутність належної системи зберігання, видачі та інвентаризації техніки створило ймовірний ризик втрати матеріальних цінностей", - повідомляє МОЗ.

Відомство надало свої рекомендації інституту раку для негайного вирішення всіх проблемних питань.

Зокрема, МОЗ рекомендував керівництву НІР притягнути до відповідальності осіб, з вини яких допущені всі порушення.

Отримані за результатами аудиту матеріали МОЗ направило до правоохоронних органів і сподівається на справедливе слідство.

"Будь-які зловживання і порушення, які негативно впливають на здоров'я і життя пацієнтів, є неприпустимими. Така практика не повинна поширюватися в медичних установах України", - підкреслюють в міністерстві.

Інформація про результати аудиту розміщена на сайті МОЗ.

Як повідомлялося, Голосіївський райсуд Києва почав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у провадженні щодо зловживань в НІР одному з підозрюваних лікарів.

МОЗ заявив, що за результатами аудиту, який проведе в клініці, прийме кадрові рішення щодо керівництва Національного інституту раку.

Раніше, 16 серпня, під час проведення слідчо-оперативних заходів в Національному інституті раку правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку.

Головний лікар НІР Андрій Безносенко заявив, що обшуки в НІР у серпні 2019 року почалися за п'ять днів до очікуваного виходу розпорядження уряду про автономізацію інституту, процес реформування клініки був зупинений.

За словами Безносенка, проект реорганізації НІР мав початися з прийняття розпорядження Кабміну, яке було підготовлено, представлено на розгляд уряду і мало бути розглянуте на засіданні уряду 21 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА