19:10 16.10.2019

Аптечні мережі створенням ВТМ і маркетингом стимулюють зростання цін на ліки - звернення до Зеленського

2 хв читати
Аптечні мережі створенням ВТМ і маркетингом стимулюють зростання цін на ліки - звернення до Зеленського

Великі аптечні мережі зловживають створенням власних торговельних марок (ВТМ) та маркетинговими інструментами, стимулюючи зростання цін на лікарські засоби, вважають у громадській організації "Всеукраїнська фармацевтична палата" (ВФП).

"Застосування аптечними мережами банальних торговельних моделей, створення власних торговельних марок (ВТМ) створили в цих аптечних мережах дискримінаційні умови для переважної більшості лікарських засобів, виробники і постачальники яких не хочуть брати участь у цих формах продажу ліків. Для "оптимізації", а фактично - для ухилення від податків, власники аптечних мереж переоформлюють їх у ФОП, користуючись їхнім особливим статусом в оподаткуванні своєї діяльності, створюють віртуальні фантоми, які нічого спільного з реальними ФОП не мають", - зазначено в зверненні ВФП до президента Володимира Зеленського, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

У ВФП також вважають, що аптечні мережі доводять до банкрутства малі аптечні комунальні та сільські установи, "застосовуючи демпінгові інструменти знищення конкурентів, вимивають кошти жителів цих регіонів і кошти місцевих бюджетів".

Крім того, у ВФП відзначили недостатній рівень кваліфікації і фармацевтичної підготовки співробітників великих аптечних мереж і наголошують на необхідності передбачити обов'язкову реєстрацію фармпрацівників у професійних реєстрах, зокрема в наявному на сьогодні Єдиному реєстрі фармпрацівників України, а також обмежити кількість аптечних установ в одній мережі залежно від рівня її акредитації.

Крім того, у ВФП просять Зеленського підтримати законопроект "Про фармацевтичне самоврядування" та розробку законопроекту про фармацевтичну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА