10:19 18.01.2019

Від початку року на кір захворіло понад півсотню жителів Дніпропетровщини

2 хв читати
Від початку року на кір захворіло понад півсотню жителів Дніпропетровщини

За перші тижні 2019 року на кір захворіли 55 жителів Дніпропетровської області, половина з яких - діти, а 65,5% хворих не мали щеплень від цього вірусного захворювання, повідомили в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

"У січні показник захворюваності на кір по області низький. Проте динаміка поширення хвороби - дуже швидка. З десяти невакцинованих людей, які поспілкуються з хворим, дев'ять також захворіють", - розповіла завідувач відділення Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Олена Кузьменко.

Вона нагадала, що кір поширюється повітряно-краплинним шляхом. Вірус може жити в повітрі до двох годин після того, як хвора людина покинула приміщення. Симптоми хвороби - висока температура, кашель, нежить, висип.

Єдиний спосіб уберегтися від кору - вакцинуватися. Щеплення захищає від ускладнень хвороби, які можуть бути смертельними. Вакцинуватися варто згідно з Національним календарем щеплень.

Медзаклади Дніпропетровщини повністю забезпечені якісними вакцинами від кору. Діти отримують їх безкоштовно. Якщо медпрацівники або викладачі до 30 років контактували з хворим на кір, вони також можуть вакцинуватися безкоштовно. Іншим дорослим спочатку варто проконсультуватися із сімейним лікарем. Він визначить, чи потрібні їм щеплення. Якщо так, то вакцину можна купити в аптеці.

У 2018 році в Україні зареєстрували майже 55,5 тис. випадків захворювання на кір. Від ускладнень померли 16 людей: серед них - 12 дітей. У Дніпропетровській області захворіло близько тисячі жителів. Летальних випадків не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА