19:11 17.01.2019

Співвласник "Добробуту" має намір купити клініку "Борис"

3 хв читати
Співвласник "Добробуту" має намір купити клініку "Борис"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи про придбання кіпрською компанією Satumco Limited, власником великої столичної приватної медичної мережі "Добробут", клініки "Борис" - однієї з найстаріших приватних клінік Києва.

Як зазначено в повідомленні АМКУ в четвер, відповідну справу про концентрацію понад 50% у ТОВ "Борис" було відкрито 4 січня, а 17 січня комітет повідомив про проведення опитування щодо такої концентрації на ринку медичних послуг столиці.

Зацікавлені особи можуть подавати свої зауваження та міркування з цього приводу антимонопольному відомству до 28 січня.

Медцентр "Добробут" було створено у 2001 році, раніше мав філії в Донецьку та Ялті, однак тепер його активи зосереджені в Києві та розширені до великої мережі. Зокрема, нині вона включає станцію невідкладної допомоги, дитячі поліклініки на правому і лівому березі, поліклініки для дорослих на правому і лівому березі, стаціонар для дорослих і дітей, дитячу і дорослу хірургію, лікувально-діагностичний центр, клінічний центр "Добробут-онкологія", а також центр клінічної неврології, нейрореабілітації та відновлювальної медицини.

У січні 2018 року група інвесторів у складі інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" і акціонера української національної мережі оптик "Люксоптика" Олега Калашникова придбала у корпорації UBG (обидві - Київ) 80% мережі клінік "Добробут". Власником корпорації UBG був народний депутат Руслан Демчак (фракція "Блок Петра Порошенка"), який залишався власником 20% акцій мережі клінік.

Навесні 2015 року корпорація UBG виставила на продаж 20% "Добробуту", що належать їй. Тоді валовий дохід мережі оцінювався в $16,8 млн, прибуток - $1,145 млн, EBITDA - $3,3 млн.

Нині, згідно з держреєстром, у багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ "Добробут - невідкладна допомога" з виручкою за 2017 рік 38,5 млн грн, МЦ "Добробут-поліклініка" - 347,8 млн грн, МЦ "Добробут-стаціонар" - 48,9 млн грн, "Дитячий МЦ "Добробут" - 73,6 млн грн, МЦ "Добробут-дитинство" - 22,2 млн грн) компанії Satumco Limited належить 99%, а її бенефіціарами зазначені власник та голова "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа та акціонер української національної мережі оптик "Люксоптика" О.Калашников.

Клініку "Борис" було відкрито в 1993 році. У 2017 році її виручка збільшилася на 2,9% - до 155,6 млн грн, а чистий збиток становив 40,7 млн грн порівняно з чистим прибутком 21,3 млн грн роком раніше.

Безпосередніми власниками ТОВ зі статутним капіталом 83,42 млн грн, згідно з держреєстром, є Лев та Олена Хлявич - відповідно 2,26% та 0,12%, Михайло Радуцький - 2,38%, Алла Кармаліт - 2,38%, Павло Кротенко - 2,59%, Ломбард "Україна" з учасниками "СК "Всесвіт" і ТОВ "Предславинське" - 24,82%.

Окрім того, М.Радуцький, Л.Хлявич та А.Кармаліт через кіпрські компанії опосередковано контролюють ще відповідно 10,15%, 10,15% та 22,56%.

Нарешті ще 22,59% належить кіпрській Highjob Trading Limited, бенефіціаром якої зазначений Стеліос Йордамліс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА