11:45 16.08.2018

У Вінницькому кардіоцентрі встановили другий ангіограф для лікування пацієнтів з інфарктом

2 хв читати
У Вінницькому кардіоцентрі встановили другий ангіограф для лікування пацієнтів з інфарктом

У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології відкрито другу операційну для пацієнтів з інфарктом, в якій встановлено мобільний цифровий ангіограф для діагностики та лікування коронарних судин, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Ангіограф та інше медичне обладнання загальною вартістю понад 16 млн грн було придбано в рамках субпроекту Світового банку та Міністерства охорони здоров'я "Складова розвитку системи охорони здоров'я Вінницької області, спрямована на поліпшення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією".

Придбання другого апарату надасть можливість розвантажити перший ангіограф, що безперервно працює в кардіоцентрі з 2008 року, а також провести сервісне обслуговування.

"Крім того, зможемо надавати ургентну допомогу одразу двом пацієнтам, а не ставити їх у чергу, як це було раніше", - цитує прес-служба Міністерства охорони здоров'я головлікаря центру Володимира Гладких.

У відомстві також повідомили, що матеріально-технічна база кардіоцентру поповнилася УЗД-апаратом, обладнанням для штучної вентиляції легенів, ЕКГ-апаратами, апаратами для цілодобового моніторингу діагностики функціонального стану серцево-судинної системи, цифровою мобільною рентген-діагностичною системою, що дозволяє встановлювати штучні кардіостимулятори, проводити коронарографію та стентування серцевих судин у пацієнтів.

Крім того, у 2020 році у Вінниці мають намір відкрити ще один кардіоцентр, що обслуговуватиме пацієнтів з різних областей України.

"Наразі він у стадії будівництва. Ми направляємо фінансову підтримку на посилення можливостей чинного центру", - зазначила директор департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Людмила Грабович.

Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології в 2017 році став лідером серед аналогічних медичних установ України за кількістю стентування коронарних судин - 837 операцій. Загалом за рік у ньому було проведено 2,478 тис. оперативних втручань.

У медзакладі, окрім екстрених пацієнтів, безкоштовно оперуються і планові: в 2018 році 650 жителів області зможуть отримати планову коронарографію та стентування однієї "критичної" судини безкоштовно. Собівартість таких процедур, включно з витратними матеріалами, становить майже 25 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Американская АМС Healthcare построит новый реабилитационный корпус на базе Киевского облцентра ментального здоровья

Інститут ім. Філатова отримав як гумдопомогу препарат для лікування внутрішньоочних злоякісних пухлин у дітей

Український Червоний Хрест оголосив конкурс на найкращий ескіз шеврона загонів швидкого реагування

Віталій Кличко відвідав в Берліні поранених захисників, які проходять протезування в межах спільного берлінсько-київського проєкту

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд - Ляшко

Україна нарощує потужність системи реабілітації, зростає потреба в протезуванні

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд

Через війну і стрес інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років

Понад 58 тисяч осіб цьогоріч пройшли тренінги Українського Червоного Хреста з першої допомоги

Мобільні медбригади Українського Червоного Хреста надають первинну медичну допомогу у віддалених місцях Прикарпаття

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА