16:15 03.07.2018

У дитячому таборі на Київщині отруїлися 12 дітей - вихованці ДЮСШ "Школа Дерюгіних"

3 хв читати
У дитячому таборі на Київщині отруїлися 12 дітей - вихованці ДЮСШ "Школа Дерюгіних"

 У Київській області в приватному дитячому таборі "Славутич" 11 дітей звернулися по медичну допомогу з розладом травлення, ще одна дитина перебуває в реанімації в стані коми.

"Учора ввечері, 2 липня 2018 року, до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні екстрено доставили дитину 8 років із розладом травлення, організм дівчинки був украй зневоднений, і вона впала в кому, її госпіталізували до реанімації. Стан кваліфікується як тяжкий", - зазначено в повідомленні департаменту охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За попередньою інформацією, пацієнтка є ученицею спортивної школи, яка в групі з 28 дітей прибула в ТОВ "Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Славутич", де вони мали готуватися до змагань.

"12 дітям учора стало погано, в них був розлад шлунково-кишкового тракту. В результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованими залишаються семеро. Загалом в оздоровчому таборі перебувають понад 200 осіб", - зазначено в повідомленні ОДА.

Станом на 5:00 ранку вівторка госпіталізовану дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні (м. Боярка) й викликані на консультацію фахівці лікарні "Охматдит". Зараз її готують до транспортування до дитячого медзакладу "Охматдит".

У понеділок, 2 липня, фахівці Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) взяли проби їжі, якою годують дітей у таборі, а вже у вівторок, 3 липня, проводяться посіви в постраждалих дітей.

Комісія з епідрозслідування за участю прокурора району та наряду поліції очікувала допуску до медізолятора, де перебували постраждалі діти. Об 11:55 директор табору "Славутич" у присутності двох адвокатів дозволила розпочати роботу комісії з розслідування.

Про цей інцидент поінформовані голова Київської ОДА Олександр Горган, правоохоронні органи та батьки дітей.

Як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, за фактом масового отруєння дітей облпрокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

"Встановлено, що в понеділок, 2 липня, 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики (СДЮШОР) "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість і головний біль. Крім того, до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької ЦРЛ доставили ще одну 8-річну дівчинку, яка зараз у важкому стані", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нині вживають усіх необхідних заходів для встановлення причин масового отруєння дітей і притягнення винних до відповідальності.

У прокуратурі також зазначили, що у провадженні господарських судів розглядаються справи за позовами прокуратури Київської області щодо повернення майна дитячого табору "Славутич" у державну власність. Прокуратура області встановила, що товариство, яке орендує державне майно, незаконно здійснило його реконструкцію і безпідставно оформило право власності на дитячий табір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА