11:52 01.05.2022

Україна до кінця 2024 р. створить інтегровану систему радіаційного моніторингу, що взаємодіятиме з аналогічною системою ЄС

1 хв читати
Україна до кінця 2024 р. створить інтегровану систему радіаційного моніторингу, що взаємодіятиме з аналогічною системою ЄС

Кабінет Міністрів оприлюднив розпорядження №323-р від 29 квітня 2022 року "Про схвалення Стратегії інтегрованої автоматизованої системи радіаційного моніторингу на період до 2024 року".

"В результаті реалізації стратегії передбачається створити коректно функціонуючу і сумісну з системою радіологічного моніторингу ЄС інтегровану автоматизовану систему радіаційного моніторингу", - йдеться в тексті документа.

Як випливає з нього, створення такої системи дасть змогу виявляти в режимі реального часу радіаційні забруднення і загрози транскордонного перенесення радіоактивних речовин.

"Реалізація стратегії сприятиме впровадженню сучасного інструменту моніторингу радіаційної обстановки на території України, підвищенню оперативності та ефективності ухвалення рішень про впровадження заходів радіаційного захисту у разі виникнення радіаційної загрози, зокрема, у разі транскордонного перенесення радіоактивних речовин

Водночас до кінця 2022 року планується визначити коло суб'єктів, які здійснюватимуть збір, обробку та передачу радіологічної інформації, а також розробити нормативно-правові акти, необхідні для побудови інтегрованої автоматизованої системи радіаційного моніторингу.

Організаційне забезпечення та моніторинг реалізації стратегії, а також координацію суб'єктів моніторингу здійснює Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА