16:00 11.02.2022

Число електрокарів у Каліфорнії зросло в 2021р на 25% і перевищило 1 млн за підтримки місцевої влади

2 хв читати
Число електрокарів у Каліфорнії зросло в 2021р на 25% і перевищило 1 млн за підтримки місцевої влади

Число електромобілів та гібридних машин, зареєстрованих в американському штаті Каліфорнія, перевищило 1 млн, майже чверть з них було придбано у 2021 році, повідомляє Green Deal з посиланням на Bloomberg.

Станом на 31 грудня 2021 року, у Каліфорнії було зареєстровано 663 тис. легкових машин, які використовують лише електрику, та 379 тис. гібридних автомобілів, свідчать дані Каліфорнійської енергетичної комісії (California Energy Commission). В 2021 році структура продажів склалася на користь електромобілів: їх серед нових машин було 74,44% (183,9 тис. шт.), а гібридів — 25,56% (63 тис. шт.).

Загалом на частку транспортних засобів, що використовують електрику, припало понад 12% усіх легкових машин, проданих у штаті в 2021 році. Тим часом, за оцінками Bloomberg, переломний момент, коли продаж електромобілів злетить, може настати тоді, коли на їхню частку припадатиме не менше 10% автомобільних продажів. Китай та Європа вже подолали цю позначку.

Число електрокарів у Каліфорнії досягло мільйона за 11 років. Перші гібридні автомобілі (Nissan Leaf та Chevrolet Volt) стали продавати в штаті наприкінці 2010 року. Через два роки в Каліфорнії почали випускати седани Tesla Model S, які стали найпопулярнішими електромобілями в штаті. Минулого року їх продажі склали 75% від загального обсягу продажів електрокарів у штаті.

Як зазначає Bloomberg, влада Каліфорнії, яка веде активну боротьбу із забрудненням довкілля, заохочує водіїв до купівлі електромобілів. Зокрема, у штаті діє програма Clean Vehicle Rebate Project (CVRP), за якою жителі штату можуть отримати від $1 тис. до $7 тис. на придбання чи оренду електрокарів різних типів.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом у 2020 році підписав указ про припинення продажів працюючих на бензині машин до 2035 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА