10:55 13.01.2022

Нікель подорожчав до 10-річного максимуму через зростання ринку електромобілів

2 хв читати
Нікель подорожчав до 10-річного максимуму через зростання ринку електромобілів

Ціна нікелю досягала максимуму за десять років під час торгів у Лондоні у середу через скорочення запасів цього металу на тлі збільшення виробництва електромобілів, пише Green Deal з посиланням на Financial Times.

Нікель, який використовується в акумуляторах для електромобілів, дорожчав на 4%, а котирування піднімалися до $22,745 тис. за тонну. За останній місяць нікель підскочив у ціні на 12%.

У середу Лондонська біржа металів повідомила, що запаси нікелю на складах, що відстежуються біржею, впали за підсумками 51-го дня. У Китаї запаси цього металу опустилися до 4,86 ​​тис. тонн, наблизившись до рекордного мінімуму.

“Ми починаємо спостерігати, як споживачі прокидаються і усвідомлюють наявні проблеми”, – сказав голова трейдера Trafigura Джеремі Вейр у своєму виступі на заході Future Minerals Forum у Саудівській Аравії, маючи на увазі критичний рівень запасів нікелю.

Мідь напередодні піднімалася вище за $10 тис. вперше з жовтня.

Позитивним фактором для металів в цілому стали очікування, що влада КНР збільшить підтримку економіки, що сповільнюється. Ці очікування посилилися після статистичних даних, які вказали на зниження споживчої інфляції в Китаї в грудні.

Як стало відомо у середу, споживчі ціни (індекс CPI) у КНР минулого місяця збільшилися на 1,5% у річному вираженні після зростання на 2,3% у листопаді. Консенсус-прогноз експертів передбачав уповільнення інфляції до 1,8%.

Тим часом ціни виробників (індекс PPI) у грудні зросли на 10,3% щодо грудня 2020 року, мінімальними темпами з серпня. У листопаді зростання становило 12,9%. Експерти очікували на піднесення індексу PPI у грудні на 11,1%.

За оцінками Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), попит на нікель може злетіти у 19 разів до 2040 року, якщо країни світу хочуть повною мірою виконати всі цілі Паризької кліматичної угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА