13:32 26.07.2021

Разумков підписав закони, що стимулюють розвиток електротранспорту в Україні

2 хв читати
Разумков підписав закони, що стимулюють розвиток електротранспорту в Україні

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закони про стимуляцію розвитку електричного транспорту в Україні, повідомляє прес-служба апарату парламенту.

Ідеться про законопроекти "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні" (№3476) та "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні" (№3477).

Як наголошується на сайті ВР, зазначені законодавчі ініціативи направлено на підпис президентові України.

Метою законопроекту №3476 є стимулювання розвитку виробництва в Україні електромобілів, зарядних пристроїв і комплектуючих виробів до них. Це дасть змогу створити нові робочі місця і збільшити частку автовиробництва й суміжних галузей у ВВП країни.

Згідно з документом, тимчасово до 1 січня 2031 року звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з ввезення в Україну товарів підприємствами, що мають, створюють або модернізують виробничі потужності для промислового виробництва електромобілів.

Закон також тимчасово, до 1 січня 2026 року, звільняє від ПДВ операції з ввезення на митну територію України та з постачання на митну територію України нових транспортних засобів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють виключно на стиснутому природному газі метані, скрапленому природному газі метані або біогазі.

Водночас, згідно з законопроектом №3477, до 1 січня 2031 року товари, які ввозяться на митну територію України підприємствами, які мають, створюють або модернізують виробничі потужності для промислового виробництва транспортних засобів, звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо підприємства ввозять їх для власного виробництва.

Як повідомлялося, ВР 15 липня ухвалила обидва законопроекти в цілому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА