00:05 25.04.2024

Росія блокує пропозицію США в ООН щодо ядерної зброї в космосі

2 хв читати
Росія блокує пропозицію США в ООН щодо ядерної зброї в космосі

Росія в середу наклала вето на розроблену США резолюцію Ради Безпеки ООН, що закликає країни запобігти гонці озброєнь у космічному просторі, що, на думку Сполучених Штатів, говорить про те, що Москва може "щось приховувати", повідомляє Reuters.

"Це жартівлива резолюція", - заявив журналістам перед голосуванням посол РФ в ООН Василь Небензя.

Проєкт резолюції Ради Безпеки було винесено на голосування США і Японією після майже шести тижнів переговорів. За нього проголосували 13 осіб, Китай утримався, а Росія наклала вето.

Голосування відбулося після того, як Вашингтон звинуватив Москву в розробці протисупутникової ядерної зброї космічного базування, і Росія це звинувачення спростувала. Виступаючи перед голосуванням у раді, що складається з 15 членів, представники адміністрації США відмовилися поділитися подробицями наявних у них розвідданих, що підтверджують це твердження.

Заступник посла США Роберт Вуд сказав журналістам напередодні голосування, що, якщо Росія не проголосувала за резолюцію, "це змушує замислитися, чи не приховують вони щось".

Представники американської розвідки, за словами трьох осіб, обізнаних з їхніми висновками, вважають, що РФ може розмістити на орбіті Землі об'єкт, який являє собою ядерну бомбу космічного базування, електромагнітне випромінювання якої в разі вибуху виведе з ладу великі мережі супутників.

Прес-секретар Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія ще не розгорнула таку зброю.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив раніше цього місяця, що Москва і Вашингтон перебувають у контакті з питання нерозміщення ядерної зброї в космосі.

"Ми перебуваємо в контакті в тому сенсі, що вони відмовилися від подальшого обговорення цієї теми", - сказав високопоставлений представник адміністрації США, виступаючи на умовах анонімності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА