14:40 16.04.2024

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

2 хв читати
У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

У Європейському Союзі не проводять паралелей між допомогою Ізраїлю з боку США, Великої Британії та Франції у відбитті повітряних атак з боку Ірану із ситуацією в Україні, яка неспроможна відбити всі повітряні атаки з боку Росії через брак арсеналу.

"Я не проводив би паралелей між тим, що сталося у вихідні між Ізраїлем та Іраном, і тим, що відбувається в Україні. Факт полягає в тому, що Європейський Союз і країни - члени Європейського Союзу надають Україні безпрецедентну допомогу третій рік поспіль, і ця допомога охоплює також військову допомогу, включно з винищувачами, включно з системами ППО", - сказав представник зовнішньої дипломатичної служби ЄС Пітер Стано у вівторок у Брюсселі на брифінгу, коментуючи на прохання журналістів ситуацію, що склалася, коли Україна не в змозі захистити себе від повітряних атак з боку РФ через брак арсеналу.

За словами Стано, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель продовжує роботу з державами-членами, "закликаючи їх надавати Україні більше і швидше". "Агресія (проти України) триває, Путін демонструє, що він сповнений рішучості й далі ескалувати (ситуацію): ми бачили це з нещодавніми нападами на енергетичну інфраструктуру в країні та інші цивільні цілі", - констатував він.

У зв'язку з цим представник європейської дипломатії повідомив, що це питання "знову обговорюватимуть" на зустрічі міністрів оборони та закордонних справ ЄС наступного тижня, у понеділок, у Люксембурзі. "Питання України обговорюватимуть, тому ми знаємо про потреби і намагаємося покрити потреби тим, що держави-члени можуть надати. Зрештою, це в руках держав-членів, що і коли вони відправлять в Україну", - сказав Стано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА