11:31 14.04.2024

Удари Ірану по Ізраїлю аналогічні комбінованим ударам, які Росія завдає по Україні - ISW

2 хв читати
Удари Ірану по Ізраїлю аналогічні комбінованим ударам, які Росія завдає по Україні - ISW

Комбіновані удари дронами і ракетами з боку Ірану по Ізраїлю схожі на удари, які Росія неодноразово завдавала по території України, намагаючись визначити оптимальний спосіб прорвати протиповітряну і протиракетну оборону західного зразка, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Цей іранський підхід повторює російські експерименти з комбінаціями балістичних і крилатих ракет разом з іранськими безпілотниками для запуску дедалі більш ефективних ударних пакетів, здатних пробити американські та європейські системи протиракетної та протиповітряної оборони", - вважають аналітики ISW.

У звіті в соцмережі Х зазначають, що іранська ракетно-безпілотна атака на Ізраїль демонструє, що Іран навчається в росіян і хуситів розробляти дедалі небезпечніші й ефективніші удари, метою яких є як Ізраїль, так і США.

Метою поєднання іранських безпілотників та крилатих і балістичних ракет проти Ізраїлю є збивання з пантелику та виведення з ладу ізраїльської протиповітряної оборони. Частиною цих зусиль є одночасні атаки підтримуваних Іраном проксі-сил у Лівані та Ємені.

Іран також засвоїв уроки з атак хуситів, спрямованих на міжнародне судноплавство навколо Ємену. Хусити використовували комбінації іранських дронів і ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дало змогу Ірану і хуситам протестувати і вдосконалити свої ударні комплекси.

"Продовження використання дронів іранської розробки численними ворогами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що їх використовують, допоможе Тегерану, Росії, Північній Кореї та Китаю вдосконалити використання цих систем проти Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів. США та їхні союзники і партнери стикаються з дедалі більш взаємопов'язаною групою супротивників, які допомагають одне одному і вчаться одне в одного", - вважають в ISW.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА