18:57 12.04.2024

Єрмак закликав проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими Харківською, Одеською, Миколаївською та Запорізькою областями

2 хв читати
Єрмак закликав проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими Харківською, Одеською, Миколаївською та Запорізькою областями

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад закликав учасників проявити максимальну солідарність з найбільш постраждалими від російських атак регіонами.

"Мобілізація - це не лише про Сили оборони, це про максимальну віддачу органів влади. Єдність – понад усе. Нам усім важко. Війна прийшла всюди, але Харків, Одеса, Миколаїв, Запоріжжя - їм і їхнім областям зараз найважче. І я закликаю вас проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими регіонами", - заявив він.

За словами Єрмака, "маємо доводити до всіх простий меседж: в українців одна мета - громадська підтримка. Це фактор стійкості країни. Це потужний інструмент консолідації міжнародної допомоги".

Глава Офісу президента також зазначив, що ключовими складовими перемоги України є підтримка воїнів та реабілітація ветеранів, безпека населення й захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління, євроінтеграція.

"На міжнародному рівні це два провідні треки. Безпекові гарантії для України на шляху до повноцінного членства в НАТО та впровадження Формули миру президента Зеленського. Станом на сьогодні ми уклали вже дев’ять двосторонніх безпекових угод. І робота триває", - сказав він.

Говорячи про майбутній Саміт миру, який відбудеться 14-15 червня у Швейцарії, Єрмак зазначив, що Україна розраховує на участь у цьому заході близько сотні голів держав та урядів, оскільки "це визначатиме нашу спроможність в подальшому протистояти агресору й далі розвиватися".

Він також закликав учасників Конгресу місцевих та регіональних влад "взяти максимум користі із засідання конгресу, але тут одна умова - повна самовіддача від кожного 24 на 7".

Як повідомлялося, чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відбувається у Чернівцях. У ньому беруть участь 160 членів конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ, ще понад 1500 учасників приєдналися онлайн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА