17:46 12.04.2024

Шольц попередив Іран про неприпустимість військових акцій проти Ізраїлю

2 хв читати
Шольц попередив Іран про неприпустимість військових акцій проти Ізраїлю

Канцлер ФРН Олаф Шольц у п'ятницю заявив, що вжив усіх доступних заходів, щоб переконати Іран не застосовувати сили щодо Ізраїлю.

"Усю цю ситуацію сприймають дуже серйозно, заявив Шольц у п'ятницю після зустрічі в Берліні з новим прем'єром Грузії Іраклієм Кобахідзе", - передає агентство DPA.

"Шольц сказав, що він, як і глава МЗС ФРН Анналена Бербок, зробив усе можливе, щоб роз'яснити Ірану: жодної військової активності в цьому разі не повинно бути", - зазначає агентство.

Раніше в п'ятницю глава МЗС Франції Стефан Сежурне наполегливо рекомендував французам "утриматися найближчими днями від поїздок до Ірану, Лівану, Ізраїлю та на палестинські території". У відомстві зазначили, що це пов'язано з "ризиками військової ескалації на Близькому Сході".

1 квітня Тегеран і Дамаск повідомили про ізраїльський ракетний удар по консульству Ірану в столиці Сирії. Унаслідок атаки загинули два генерали Корпусу вартових Ісламської революції. В Ірані пообіцяли відповісти на цей напад, але не уточнили, коли і яким чином зроблять це.

Ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу в четвер попередив, що Ізраїль не залишить атаку без відповіді, хоч би звідки вона походила.

У п'ятницю телеканал CBS News із посиланням на джерела в американському керівництві повідомив, що Іран може завдати удару по Ізраїлю вже в п'ятницю і задіяти понад 100 безпілотників і кілька десятків ракет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА