20:33 06.04.2024

В Україну прибула нова партія військової допомоги з Литви - бронемашини M577

1 хв читати
В Україну прибула нова партія військової допомоги з Литви - бронемашини M577

В Україну 5 квітня прибула нова партія військової допомоги з Литви - бронемашини M577, повідомило Міністерство національної оборони Литви.

"Учора ввечері в Україну прибула нова партія литовської військової допомоги: ми передали бронемашини M577", - йдеться в офіційному акаунті Міністерства національної оборони Литовської Республіки в соціальній мережі Х у суботу.

"Безперервна підтримка України є нашою стратегічною метою. Озброєння і техніка, які ми і наші союзники надаємо, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за незалежність і безпеку Європи в цілому. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки необхідно", - заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, повідомляється на сайті Міноборони країни.

Повідомляється також, що Литва на початку березня поставила в Україну 155-міліметрові боєприпаси і оголосила про намір внести 35 млн євро в рамках Чеської ініціативи зі збору коштів, придбання та передачі Україні боєприпасів.

Військова допомога, надана Литвою, містить широкий спектр зброї, боєприпасів, безпілотних літальних апаратів, навчання військ, ремонт важкої техніки та всю іншу допомогу, що надається відповідно до потреб України.

Згідно з повідомленням на сайті Міноборони, "Литва вже розробила довгостроковий план підтримки України, що передбачає виділення 200 млн євро військової допомоги на нові закупівлі на період 2024-2026 років. Із початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 605 млн євро".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА