02:02 29.03.2024

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

2 хв читати
Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) пройшла процедуру реєстрації в Генеральному директораті з питань готовності до реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров'я (DG HERA) і приєдналася до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС.

Як повідомляється у прес-релізі фармкомпанії, в рамках альянсу компанія братиме участь у спільній роботі країн ЄС над диверсифікацією поставок критично важливих лікарських засобів.

Для отримання повноцінного членства в альянсі "Дарниця" також пройшла реєстрацію в реєстрі відкритості (The Transparency Register), який містить перелік організацій, асоціацій, груп та осіб, що впливають на процеси ухвалення важливих для ЄС рішень.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор з корпоративних, юридичних відносин та комплаєнсу фармкомпанії "Дарниця" Сергій Бобилев, Єврокомісія, керівники європейського агентства з лікарських засобів та EMA опублікували першу версію європейського списку критичних ліків, який містить більше ніж 200 діючих речовин, які вважаються критичними для систем охорони здоров'я ЄС та для яких безперервність поставок є пріоритетом.

Європейська регуляторна мережа лікарських засобів визначатиме пріоритет критичних ліків для загальноєвропейських заходів для зміцнення ланцюжка їхніх поставок.

Список містить активні речовини, які охоплюють широкий терапевтичний спектр і включає вакцини та ліки від рідкісних захворювань. Він відображає результати аналізу 600 активних речовин, взятих із шести національних переліків критичних препаратів. Європейський список буде розширено 2024 року, а потім його оновлюватимуть щороку.

"Включення до переліку не означає, що в найближчому майбутньому може виникнути дефіцит цих препаратів. Воно означає, що профілактика дефіциту особливо важлива", - сказав він.

Бобилев зазначив, що "ліки вважаються критичними, якщо вони використовуються при серйозних захворюваннях і не можуть бути легко замінені іншими ліками".

Він уточнив, що частина препаратів із цього переліку "вже виготовляються компанією, виробництво ще значної кількості може бути швидко розгорнуто".

Бобилев зазначив, що "Альянс працюватиме над переліком критичних лікарських засобів, об'єднавши досвід і ресурси своїх членів, щоб визначити проблеми в ланцюжках постачання, а також запропонувати методи для вирішення виявлених проблем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА